Thursday, December 31, 2009

esok 1 jan

salam....

yeaaaa esokk 1 Jan.....orang mlm nie prabih duit.....KERAjaan pon sama, klu bakor mercon kurang2 yg aku taw 2.5 juta adelah bunga api tuh meletop dlm 15min...kejadah bg kat aku blik Carera pon bgus.....nk lgik bgus aku ambik setengah waat modal mniaga apam balik.....

so sape nk renew lesen 'Azam' tahun lepas meh kat aku....aku charge dlm rm5 jew....aci cengitu???

mlm nie lak nk2 esok kuar brita Parti Sex...demmm....x cyer kite bating....doonia2.....azam??? haruskah???? ok acilah bagi motivasi sehari dua kn, paling lama sebulan.....

then aku ader tnyer sorang mmber aku nie bru knal ler...soklan aku berbunyikkk

aku: pe azam tahun baru???

die:azam tahun baru nk carik bf name AZAM

aku:bermonolog(uh sungguh suci jwpn itu)

so jjur lah pade diri yer dak????

Wednesday, December 30, 2009

mamu+jawa=????





salam.....

bergegar tangan aku leh update blog nie......huhuhuh.....

kk wlopun gua dah 'lap' 2 ari tp gua maintain dtg gak.....hahahaha.k alsan gua tket xde sumpah.....

tket ader tp aku yg xde duit bli awal2....so 'tiket xde'
slahkn tket, jgn salahkn aku....spe suh pak cik knsortium tuh wat trip dtg pahang shari ade 2 bijik bas jew....ye dakkkk....so salahkn konsortium bukan SANY ok....



p/s:cik mahfus tq 4 ur onde dari sarawak
p/s:bnda alah nie pggil pe ek???


Wednesday, December 2, 2009

PUAN HAZAMI (ICU-ii-)

salam.....

utk semua budak2 xkmpp, gua skunk kat kmpp(sjer kasi panas luorang)

k berita terbaru dari Puan Hazami yg aku terima, die alhamdulillah, sakit die tuh dah sah bukan barah usus....so die skunk dah boleh blik ke umah n rest....

tq to all that concern n prays about her......so thank to Allah swt, and thank to all.....

that all from gua, n happy holiday bye.....

p/s:this friday i will follow trip pdt-kmpp to bkt merah.....so spe nk ikot??? xleh...lalala....

Sunday, November 22, 2009



salam....
gua nk gulung.....ggulung net..ok mrepek nie....
knangan aku n booodak2 aku....tringat ni.....
aku sjer aploud, korang nk nymaph ker, nk pkul pon...
lu orang pkulla...gua x heran...aci cm2....
k gua dah abis sem 3...c u next semmmm


calon suami anyones???


shuhhhh..


kembali 'remaja'


mlepak d jln nk mmpos...


temerloh rayerrr...


budak2 kapla auto


trip berkelah



trip pandan...supperrbbb...



sepang...
amacam sme x kapla ??
p/s:gua taw luorang nk bahan yg kulit xsme kn....



video




Thursday, November 19, 2009

malam gua yg hitammm.....

salam.....

gua mlm nie solo jek dlm bilik...ade mmber pon xleh pkai, 'janji melayu' ckp tadi kawteam nk g mncing kat benteng...last2 x jadik, korang tggung la jugak sbb korang xjadk g
gua pon buat 'kerja' niee......woi...blah la luorang.....

so gua yg bosan lgik solo d dlm blik, coz rom8 gua dah gerak balik...gua jek syg U nie... x sggup berpisah..ohhh noooo....then bilik gua dah gua kunci...berkunci....yes...berkunci!!! senang ckit gua nk buat 'kerja2' gua......'kerja'....ya kerja.....

sbb rom8 gua pon dah belah, so sunyi jek....gua dduk dlm bilik nie.....so dlm kadaan sunyi lg line clear nie...line clear??? yup line sgt clear.....lalalala......

jadi dgn ini gua berasa tenang dan juagk fikiran bercampur, tolak, darab, bhagi, square dll...so gua senang ckit nk buat keje gua....sblom nie klu nk buat mmg bukan men susah lagikk...

line sllu x clear sbb rom8 gua der...nie gua dah knci blik.....sunyi...sepi......so mmg line n pnuh privasi......xde spe gua nk tkot...gua x kntoi pnyer....sllu gua buat keje nie curi2, sorok2....sbb klu gua kntoi.....malu r, mne nk letak muka gua yg ensem nie????

lgik pon gua kn cool....orang cool xleh kntoi....x leh jdik bahan mber2 gua....nk2 lak skunk pper final gua suma dah sttle kn...so gua mmg x perlu pantang2 dah...nk jger dah sbb tkot.....so ade aku kisah???? cak...cak...cak.....eh nie azwan ali...x kose mak noxx......

so dah line cmni...gua kunci pintu.....ttup suma tingkap rapat2....cos gua bilik blkang...klu mmber gua sergah dari blkakang x kenaya ka gua kunk...k suma dah sttle, gua pastikan xde lubang2 yg bocor......

gua dah cnfident dah suma line gua dah double kn line...so xde spe nk potong2 dah line gua.....saat gua buat bnda nie...gua rse dunia nie xde ruled....

xde spe2...rase cm raje...yes gua bebas.....lepas tuh gua trus bukak....yes...gua bukak dude...gua selak...yer gua selak........erghhh......nikmat seh......gua capai buku thermo n buku2 len...gua study utk sem depan...lalalala.......

k itulah mlm gua.....

Wednesday, November 18, 2009

cacai

salam...

aku on ltop tadi mmg best 444am....aduila.....leh deman cengini....
borink siot dok u nie bdak2 suma dah belah.....so men ftsal dari kul 12-2am td mmg privasi
klau dah cm gampang jek nk bertengek tggu turn court clear....

tapi yg x best gua kne ayam2 jek tadi 15-11 mmg loser cengini....woi my pren esok kita repeat!!!!!

ok tu jek aku nk gtaw...ayam!!!

gua letih, sok kul 10 dah kne jd pecacai blik....so slmt mcacaikn diri.....

Monday, November 16, 2009

ek...ade aku kisah

salam


Hokeh…..gua nk poyo2 jek arini…..nasibla…gasakkkk……

Gua berkarya nie 1 hour lepas gua abis last pper…tgk gua x riak pon begegak gempita cm orang len yg baru abis pper….biase jek….kn…kn2, rilek2 sudeh la kn...abis exam pon kecoh, x cool la kn.…..


Cuma gua nk ckp nie jek….

GUA DAH ABIS FINAL…..

HHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA…

ok ckop ckit2, gua kn humble…lalalalala…..

gua pon nk poyo gak cm umie buat list psal basa basi pper die….tapi gua kn cool n advance, gua pakej jek suma cam pkej umrah tuh….haishhh…bilala dpt pluang g umrah kn…..sponser anyone?????...ok lari tajuk…

1st mathematix engneqing(cik kasi up la markah cikkk)

2nd thermodynamix(x leh belah)

3rd electrix + electronix(paling gua xleh belah)

4th fluid mechanix (baru jek td dow)

Kesimpulan cam gampang……haissshhhhhhhhh……….

ssh cm gmpang, abis paper gua ngilai cam siamang, tertekannnn…gua dah r xto carry mark baper….aduilaaa…..tp gua r se pling busuk@cikai@ayam pon B+ tupon koko, gua x minat nk score subject kurang ilm!ah cm2…..lalalala……

so gua dah abis…bagi yg bellom…korang x yah study berat2 sgt…layan kapla jek(dah abis exam brani r ckp cngitu…cisss)



p/s:gua baru abis tgk 500 summer, n gua rse gua nk layan lgik 499x...aci cngitu....luprang pon ne tgk gak, gua pakse!!!!

p/s:mlm nie g benteng jom…mincing ikan glama smppai esok pg…ada beran????sotong gua tapaw….

Sunday, November 15, 2009

bahan panas....





p/s:gua putihkn kulit gua...nmpk cm sivagi lak...alalalala



p/s::mama nie bukti angah study taw(last minute stdy)lalalalala

p/s:otak beku la angah nie mama, tgh hujan...so ssh nk masuk nie(alsan thun baru).......




p/s:mama jgn slah fhm...nie sesi refreshmen nie...bkn men ketika belajar ok....


gua tgh emosiall....

luarang jgn senyum, jgn ckp per2.....rockers cm gua pon n layan prasaan....
(sjer nk bg post ckop 80 lalala....)



salah -lobow

Sepanjang perjalanan cintamu
Kau bilang aku yang paling tangguh
Tapi mengapa kau tinggalkan aku
Dengan alasan yang tak jelas

Apa aku pernah mengeluh
Apa aku pernah berlari
Saat kau ada masalah
Apa aku pernah membual
Apa aku tak mengimbangimu
Sayang kau menilaiku salah

Sepanjang perjalanan cintamu
Kau puji aku setiap waktu
Tapi kenyataannya berlawanan
Kutak pernah ada baiknya

Salah…salah…salah…

Apa aku pernah mengeluh
Apa aku pernah berlari
Saat kau ada masalah
Apa aku pernah membual
Apa aku tak mengimbangimu
Sayang kau menilaiku salah

Sayang kau menilaiku salah
Salah…


p/:siap dah instern en3 gua.....lalalla.....duration in 2 min...lalalala


Saturday, November 14, 2009

gua yg kntoi

salam

ok crita lama, x lama sgt....bru sminggu...so agak lama, tapi x lah sgt kn...wlopun lama....lama ker??? ok aku trima...lama jugak...

tempat: meja study
masa: malam 8hb
bacground: note math (ciss) + lagu wali....cari jodoh...opppssss
kostum: biarlah rahsia.....

gua raba2 laci meja.....yes dapat, bnda hitam gua....mmg hitam n padat.....gua gengam erat...gua ramas2 dia lbih kurang 10 kali....gua gentel punat die...gua geli...oooyeeehhhh....then gua kasi hentam btol2.....

tut....tuutt......tuttt.....lbih kurang 30s gua dapat...

gua: salam ma
mama gua: wasalam(suasana kecoh kat blakang)
gua: kat rumah ka??? buat apa??
mama gua: ada di rumah nie...buat makan2...
gua: alip ada???(adik bongsu gua) adyka ada???(adik tengah gua)
mama gua: ada nie, dyka tuang sekolah(ponteng x masuk hostel)
gua: awatnya(kenapa) dia tuang????
mama gua: dah buat makan2 nie, birthday alip...
gua: laaa harini ka( dlm ati gua....gampang!!!!!!gua lupa sehhh)
mama gua: nie lah abang2, bukan nk ingat adik2....
gua: eh abang ingat nie yg abg talipon mama nie(gua cuba kurangkn suara getar gua n cver line knon2 gua ingat), xpala pangge(panggil) alip abg nk ckp dgn dia....

.......slpas 45.67 saat..........gua n adik gua gebang....

gua: bagi blik henpon kat mama....
mama: haaaa bila blik???
gua: 26, dari KL dgn kakak...ma esok abg exam doakan abg...
mama gua: okok, mama kna pi nie...dah ramai mai....(entah dgr ntah tidak gua x conform)

moral die....cpt2 cver line klu kntoi ....tlg ingat trikh2 adik2 or fmly korang punyer birthday yer n jugak tarikh2 penting yg len

p/s: angah mishkin lani, nnti angah simpan duit 5 kupang bnyak2 noh, angah balik nnti kita pi pusing(mesin tikam telur yg singgit tuh)....
p/s: ang jgn dok auta bnyak noh jgn dok jelat+loqlaq+siru gn angah noh....nin dia baby seater ang taw.....aku daboh (belasah) baru hang taw



p/s:gua taw luorang nk ckp adik gua kacak cm gua kn....tq2....
dah 8 tahun dah bdak ketot nie jd adik gua...haissshhhhh......


Friday, November 13, 2009

kisah malam gua n superrbbbaik gua

salam...

malam td (30min b4 aku tulis nie)....gua dalam bilik mesuarat...perut gua men lagu 'beat it' sambil mata gua pejam celik, sbb tgh hp gua...sharpe 2240 aku dgr word nie 'kita ttup mjlis'

huissssshhhh nasib bek dah abis, kalu x aku nk jek sepak 'ustaz'..ok gua belah,(b4 tuh gua complain dlu 1 hal)...then gua raba2 poket kanan gua...almak tersalah raba gua tersentuh bnda keras, hitam, agak panjang, tapi leper, ok tu T630 gua, gua silap poket.......

gua cekau poket kiri....ok merambu2, berjurai dia gua rasa...yeahhhh.....key chain gua...ok gua dapat kunci superrrbbbaik gua....gua jijak superrbbbaik gua....gua guna voice detecter gua b4 tuh then gua kick die pnyer stater(b4 tu gua pkai helmet SGV gua yg barai tuh, gua kn pmandu berhikmah, lg 1 sperbike gna kickstaer leh x????)....

ok suma ready gua masuk gear se(satu), gua ambik slekoh depan pak guard, tanpa rasa hormat...zuisssshhh......gua blah dalam gelap(lampu jlan xde g, pa pnya turrr)...gua kasi lampu atas...tkot gua langgar anjing dlm gelap.....gua kn pencinta haiwan

dari jauh gua usha line, gua usha ada orang len x dlm jln gua, gua dah makan jalan, nasib baik bukan divider....gua layan 80 ambik slekoh kat simpang carca marba tuh(gua kn baru angkat taya sotong depan blkang, mkn meggi gua)....gua elak bonggol...uishhhhh...gua lepas.....

gua sampai simpang highway...gua bagi signal kanan trus masuk kanan...gua layan 90, belom sempat cecah 100 gua dah sampai lorong sempit.....gua break.....zrekkkkkkk.....gua saja tanda jalan....gua turn, gua elak besi pnghadang...yes...gua cemerlang.....gua full trotle lg....x sempat 80 gua samapi U turn...gua layan gune gear 3.....gegarrrr.....

superrbbbaik gua, gua lepakkn depan pagar...gua lepakkn gn sombong, gua bogelkn kapla gua....bua langkah masuk pagar....gua buat muka sombong, gua terus tuju penjuru tuh, gua kne slamber, sbb gua nk order barang panass....gua buat muka confdent...then gua kene tgur g mmber gua, gua still maintain muka confident gua..gua kn terlatih...


lepas gua lengah2 kan member gua, gua ambik pen, gua ambik cebisan kertas gua tulis




tomyam 1
nasik putih (double extra) 1
-bungkus-



ok kesimpulan nyer bdak2 UMP kalau nak baham tomyam best pnyer luarang g menapak samapi KK4, kedai hujung, mmg lazat n berpatutan, 3 hinggit mmg mcm2 die campak...ok tu jek gua nk bagitaw..gua mengah...kenyang...gua nk tido....

p/s:bang klu nme pon nasik bajet 1.50 dah r, nie 2.50 mne bajet.....agak2 r, nk isi minyak superrbbbbaik gua pon sesak nieh....


Thursday, November 12, 2009

0001

Salam


Malam nie aku menulis dari gerakan jasad, dari kaki aku yg melangkah, dari mulut yg cuba mencelah, dari otak yg berfikir dari celah2 sudut sendat dan sempit, dari tangan yg memaut, dati telinga yg cuba mengacuh, dari hidung yg cuba menghembus….

Malam yg penuh dgn kemunculan baru, lembaran baru, kisah yg baru, tapi bagi aku sedikit lapuk walaupon corak yg mungkin sedikit berubah….malam ini aku mengharung malam aku, bkn malam yg aku benci, bkn malam yg aku naïf, bkan malam yg aku x pernah rempa, tidak boleh mengata benci sedangkan aku ketawa bagai empunya dunia, memandang bak tiada titik buta….pandangan terlalu luas, atau terlebih luas dari aku….luas bg diri ini….yg mungkin menjadi sesak bila maklumat samapi ke otak…

Aku duduk aku lihat, aku bangun aku lihat, aku berdiri aku melihat, aku berjalan aku melihat…aku bertanya…ini dunia aku???? Ini makanan aku??? Ini jiwa aku??? Ini selera aku??? Ini cara aku?? Ini cara siapa??? Ini dunia siapa??? Ini hari siapa??? Ini hilai siapa??? Ini pandangan siapa??? Ini dunia kamu??? Ini dunia mereka??? Terlalu bnyak masa di soal dan ditanya juga bertanya….

Setelah 3,4 tahun tak menjejak…aku bunuh prinsip aku…aku bunuh kata2 aku….aku bunuh apa yg aku pegang, aku bunuh jiwa aku….aku bunuh karangan aku, aku bunuh rekod aku, aku bunuh kaki aku, aku bunuh mata aku….dengan berbisik pada jiwa dan hujung telinga…’ini sekdar meraikan majlis’….bak kata seorang hamba….bila kena pada nafsu sumua tampak indah….hukum menjadi mudah, benda salah dah suci semula….

Tangan terasa kotor, jiwa makin menolak, otak makin penat menerima ‘0’ dan ‘1’, hati makin resah, kaki makin letih berkaki, tangan makin letih melekap di badan, badan makin letih menjadi tuan, sendi makin letih membengkok….jiwa???? dah hilang kemana……Duit melompat keluar dari dompet, suara melompak keluar dari kotak, kaki terus menongkah keluar….otak makin sarat nak menerima… serta 3 lubang melompat keluar si anak tangan bersendi 2…

Hari ini aku menjadi yg banyak, aku mejadi anggota keluarga, aku mejadi yg bukan diri mereka, aku dipaksa dalam rela, aku menoda jiwa, aku di goda dunia, digoda benda yg di cipta…aku redha??? Bisakah??? Aku nak ulangi masa??? Bisakah??? Aku mengulangi langkah??? Bisakah???

Hari aku sedar bahawa dunia itu baru, aku harus masuk ke dunia baru…tinggalkan yg lama, tapi x boleh dilupa, tak boleh alpa, tak boleh menyalah dan di salahkn…tak boleh menyoal, tak boleh segala…cukup memandang diri dan megukur ela di badan…keran perlu berfikir sebelomnya…kain yg di tenun cukup meliputi badan, cukup sebagai pelingdung, cukup sebagai penghias diri, cukup untuk sembunyikan muka untuk aku merasa bahagia….hari ini????? Aku duduk dan berfikir dulu…..yg pasti diri ini dah macam lalang…bukan lagi si belang….

Sahabat dan kisah, aku dan kisah, seorang lagi dengan kisah, mereka dengan kisah….aku dengan dunia aku, persimpangan aku…mereka??? Dia??? Si dia??? Semua??? Dengan persimpangan mereka….aku duduk dan berfikir lagi…adilakah dunia??? Adilkah aku??? Adilkah mereka??? Adilakah semua???dalam terus duduk dan berfikir aku masih tiada jawapan…sebab dunia dan kehidupan bukan 1 kepastian…bukan hanya ada 1 jalan…aku??? Beribu jlan, mereka?? Berjuta jalan……

Sahabat yg masih duduk dan berfikir…bangun….berjuang…berparang alang2 kepalang, meajdi pak lang, menjadi helang….bukan hanya duduk dah melihat insang yg makin pucat dan bakal bertemu arang…bangun dan berjuang!!!! Kukuhkan akal dan jiwa bak alang melintang, kukuh kan sampai menjadi bak si belang….aku??? sentiasa dengan jiwa aku, hidup aku…naluri aku…bagai anak si penyu yg melihat laut, terus terlintas bahwa di situ lah aku…dunia aku….jiwa aku…..hidup aku…mati aku….tempat kaki aku berkaki….

Aku dunia ini…dunia ini aku…bernafas aku kerana dunia, dunia bernafas keran aku…..waallahulam……..

Wednesday, November 11, 2009

PUAN HAZAMI (ICU)

SALAM

ok tajuk gua mmg gempak kn...k nie cerita betol...so gua nk buat announcement nie...bahawasanya PUAN HAZAMI lecture FIZIK KMPP telah di masukkan ke ICU kerana mengalami masalah usus menanah, dan di syaki barah usus...so aku mintak semua x-kmpp klu terbaca en3 aku nie sama2 lah kita berdoa untuk ksihatan beliau ok...and kepada sesiapa po event bkn dari kmpp sekalipon...sbb doa tiada batasan kan....

k aku tringat salah 1 kata2 imam Syafie, klu aku x silap ler n di bawah nie pon lebih kurang je r ayat die ler, aku pon x hafal..klu silap tlg commentkn yek....

'HORMATI LAH SESIAPA SAHAJA WALAUPON DIA MENGAJAR WALAU SEDIKIT PELAJARAN PADAMU'

so kalu PUAN HAZAMI kita tuh bkn sedikit ilmu dia tapi bnyak kot yg d ajar kat kitakn, n aku rasa kita mmg ptot hormati dia, x perlu mjulang tinggi nama dia or bagi harta kalu ada, ckopla skadar doa kn....

sbb seperti shabat aku ckp,

'doa musafir yg mnuntut ilmu nie mudah diperkenankn...


waallahualam....


Tuesday, November 10, 2009

mat syah lu jgn komen!!!!!

salam....

bersamo ambo lagi kito abe mamu dale rancange dimano pencapaq jadi kito haqi nih nok ceghito pasa saing ambo hok sumbak@koya belana(mu suko dok aku kcek nate nih)...yo meme yor kaki mencapaq sengoti, jadi tu'e-tu'e. pu'e-pu'e, waqih waqah ambo, saing2, dhe sumo oqe kelate sokmo jugok semeleysia...meh pakat2 g wat ona kek blog saing ambo nih...ambo dok sei doh......muhahahahaha......koya2......

p/s:ambo baqu redgister jadi oqe klate...beqeh dok???


nie lah ciri2 pencapaq yg berjayer yer puan2...muahahaha


p/s:mu ambik gmba gn keter ke gn awek blknag yg tliut liat tuh syah???

Monday, November 9, 2009

12/3/2010

salam....

nie tarikh mmber gua kawin, sjer wa wat as title sbb nk remind gua, die x jeput pon tapi pggil jadik saksi jek...lalalal...hahahah.....


ok saper mmber aku nie??? name die Alia...luorang jgn ngorat die!!!!....die dulu 1 hostel gan gua, dulu gua cuba ngorat die tp x dapat...ala2 nur kasih lak....hahaha....ok gua tipu!!!! tadi mksud aku mmg td r, die add gua.....gua cm kenal name dia, tapi gua tnyer utk kpastian sbb gua mmg tkezut sbb gua x sangke die add gua....gua kn x suker serbu tembok x pkai facial mask...hahaha.....

skunk die dah keje, gua???? ok gua pon keje gak keje ngorat ank dara orang, keje ngumpat dll yg berkaitan gn bidang gua nie r...hahaha....better lu orang stop bce kat cni, sbb gua akan smbung mrepek lagik lepas nie...hahaha.....x cyer bace r lgik...lalalala...gua x pakse....

k gua pon tnyer nak dapat kpastian, gua baru da ura2 nk ngorat die blnja gua mkn ikan bakar kat telok tempoyak,sbb die dah keje gua kn mishkin..... skli dia gitaw gua die dah bertunang...gua x jdik mkn ikan bakar gua 'mkn dalam' sudeh.....tp xpe gua redha...eceh2.....gua faham die nk seb simpan duit nk kwin....ntah2 bawak bekal g keje nie...hahaha....my pren lu klu bcer nie jgn sentap gua gurau jer okehhh....klu nk mrah sila ym gua...hahaha.....

ermmm dah bper lmer die x cntc gua ek(ceh gua pon x cntc die), jap2 wa kira..... 1,2,2.5,3,4,4.25,5,6.45,7.. haaa.... okokok dah 7 tahun kalu gua x silap.....so today lepas gua bangun tido n on l.top gua yg tgh standby tadi trus dia add...so gua pon approve ler....so after 7 year lost cntc, atlast she come out, but with 1001 story, 1st she told me that she already work now, climaks is she already bertunang with her Mr.F(amcm BI gua stndart x)...so gua pon terkjut then die ckp bile gtaw mber2 yg len diowang x cyer...tapi gua cayer n gua sayu....bkn sbb gua ngorat dia dulu x dapat......



bersambung...








kat cni jek smbungnyer....gua sayu sbb sorang lagik mmber gua akan kwin, n b4 tuh dia gtaw gua yg mmber gua 1 hostel dulu pon dah kwin, n bru sgt kwin....so gua lagik sayu.....cewahhh....bukan gua jeles okehh....tapi gua kdang2 teringat n terifkir dah nk kwin mber2 gua nie....dulu 1 sek x penah pon terfikir bab2 nie, n gua kdang2 x cayer yg gua skunk dah 21 cm2 gak diowang kn....dulu gua men guli jek, skunk gua dah besau, rembat guli adik gua tauk dlm kolam ikan gua...hahahaha....

then gua pon terfikir bilakah turn gua..muahaha....k gua ngaku mmg gua da terfikir, tpi gua delete kn memory tuh sbb gua mlas lgik....sbb per gua mlas?? sbb gua malas ler....lalalal....k berblik pader umur tadi gua kdang2 dduk n tfikir dalam 21 thun nie pe gua dah buat, kat mne gua 5 thun lepas mse tuh gua bdak sek lgik, pe yg gua ingat, mane kawan yg still cntc gn gua n bila berakhir umur gua nie....sedih....campur gmbira....sorang lagik kwan gua nk kwin...

sbb bgi gua xde istilah muda or terlajak dlm nk kwin nie, da orang ckpumur 21 xmo kwin lgik nk enjoy, da lak orang kater x puas enjoy dah nk kawin, bg gua lntak ler...bagus per kwin awal nie...then nk enjoy gan psangan pon leh enjoy per, n gua rsa lgik nkmat per kn....orang dah kwin tlg jwab...huhuh....tp syes dari merambu2 lmer2, ke sana sini btter kwin jek, x ckop duit???? helo dunia nie x pernah cukup k...sbb bg gua keperluan lpas kwin tuh mmg pnting tp lepas kwin DIA taw ler tugas DIA kn....

sbb 1 jalan di bukak ke arah DIA beribu2 jalan DIA bkak untuk kita kn.....so to my pren yg nk kwin mse muda luorang jgn tkot gua sokong sgt......bkn sbb gua dah kawin(nk ckp gua single sbnornyer) tapi sbb gua percya gn ketentuan DIA....

gua xde harta nk bagi, gua xde banyak ilmu nk kongsi, gua bkn ustaz nk ceramah, gua bukan pemidato gn kata2 bijak, gua bkn sedarah nak tegur luorang, tapi gua kawan luorang, gua mnusia biase cam luorang...gua hina, gua x sempurna...so nie je r gua nk bg, klu lu bcee blog gua nie r, nie pon gua pnjam dari mber gua, nak nsihat lebih2 pon gua naive....klu bab len gua tere r jgak..muhahaha........rembat kat fs....nin dia.....

so gua doakan luorang bahagia n bkal berbahagia dunia akhirat n berkekalan, xde cerai berai, bkn gua mntak tpi gua ingatkn diri luorang n diri gua... gduh2 tuh biase r kn...perceraian mmg DIA halalkn tp DIA gak pling x suke benda nie...sbb terlalu bnyak effect die, klu nak ade ank lgik ler, gua ckp sbb gua dah lalui dah suma jln2 nie...so nk berumah tnngga nie bkn shari 2 tp kalau boleh smpai akhir hayat, so to my pren....selamat berbhagia!!!! syes gua wish nie....dgn hrapan x kcik ati hdiah gua nnti kcik jer k sbb gua student bjet nie..hahaha......

andai kata gua x g kenduri lu, bkn gua x hargai pershabatan kita, andai gua lewat berucap, bkn tanda gua lupankn lu, andai gua x kirim hadiah perkhwinan lu, bkn kerana gua seb,andai gua terlupa doakan lu bkn sbb gua kejarkn dunia, andai gua x bantu lu bkn kerana gua pntingkn hidup gua, andai gua x menegur, bkn keran gua pntingkn kubur gua, andai pulak gua tegur lu, bkn kerana gua ahli syurga...suma tuh qada n qadar gua....gua bngga da kwan cm luorang.....


TERIMA KASIH SEBAB JADIK
KAWAN GUA KEPADA SEMUA

p/s:luorang jgn fkir gua wat post nk kwin nie sbb len k....lalal....
p/s:die ckp gua SOH, tpi orang cm gua bnyak mkn dalam

Friday, November 6, 2009

bila aku nk kawin

salam....

okies(ayat naqe) ayat di atas mmg kena mgena dgn post aku yes it is.....mlm semalam aku da chat gn mber aku by ym ler....sjer ler bual2 kosong, betol bual2 kosong, pasai mcm2.....ha b4 terlambat spe member aku tuh??? ok nme die ida, ktowang pggil dulu datin kot masa zaman2 matrix aku pon dah x sure...., sbb ala2 ler....

aku pon chat ler kosong gn die....

aku: kosong..
ida: kosong2...kosong
aku: kosong ek??? n kosong???
ida: ooooo...kosong la ek kosong.....
aku: aah kosong ler...xkn x kosong....
ida: ok ler....kosong......


then cmna ntah tukar topic dari tjuk kosong tuh crita pasal bakal ank menakan(sedara) aku....

ida: ak yg x de adik bradik da kwin ni pon,
lau tgk baby rse cm x saba je nk ade ank sndri

aku: xpe nnti kite cpt2 kwin yew
spya kita leh dapat ank gn cepat gn pntas
atas usha msing2
huhu

ida: hahaha byk r ko
blajo dlu bru cbuk nk kwinyer ler

aku: mksd aku pas abis stdy ler
x yah ler nk blengah2
ari nie konvo sok kwin

ida: bek 1 ari pas last sem ko kwin lg cpt kn

aku: x best, kwin masa konvo best sebab.......



kawin masa konvo lgik bgus sebab::

1.bajet bnyak kot nk sewa or beli bju pngntin...baju ikot tema utk family lagik....so kalu kwin msa konvo bkan dah jimat dah, suma pkai bju convo jek, pengantin pon dah berdondon2 dah.....

2.seb duit wat kad kawin, kiranya x yah dah jmput shbat andai lah kn...sebab dah tntu2 diowang pon ad msa tuh nk convo skli, bkn dah jimat ka tuh????

3.dewan pa suma x yah tempah dah, suma dah sedia, nk tiggal akad nikah jek kan gan mas kwin n jugak cincin belah la rotan mana2...import ler mane2 khadi....

4.VIP dah ader, x sllu kwin nk jmput dato' nie, datin tuh...diowang nie mmg semua stok bzy pnyer, klu masa convo senanh mmg diowang dah ready kat situ, sipa sultan lgik ada apa mcm??? x glemour ka tuh???

5.bunnga x yah beli dah nk hias pelamin, member2 men tukar2 bunga kn, recycle jek bunga tuh letak tuh kat pelamin.

6.kuarkn bajet untuk bunga telur jek, kira nak bg ckop adat lah katerkn kn....tu pon dah bpe kali jimat dah tuh

7.mekap2 artis sume x yah dah....sebab mmg dah time tuh korang dah x kisah dah sebab masa tuh mmg gembira nk ambik ijazah dah, ksian nyah xde keje nnti...

8.kenduri2 suma x yah dah, sebab mmg ada jmuan kan hari convo tuh, so baham jer ler aper yg ader....

9.masa dapat ank patung teddy bear suma tuh, korang leh simpan utk anak2, tgk ckit pnya seb ker....sampai anak2 dapat manfaat tuh......

10.nak upah2 jurufoto suma x yah, skunk nie lak bkn men mahal lgik kn...kurang2 rm300...so guna lah jrufoto msa ari convo tuh, sipa dapat frame lgik kn.....aishhhhh....nak pa lgik, ckit pnya jimat ka.....

so kalu nak kawin gn makwe or pakwe korang tp berfikir 5,60 kali sbb xde bajet....nie lah solution nyo.....dari kiter dok cople jek kn....dah ader pluang nie....halalkn jek bnda yg spatutnya halal kn.......yezzaaaaa.........



p/s:ida nnti wa letak gmba lu...xleh grab ler kat fs, sbb probe...adui....
p/s:gua da pper ari isnin tp sempat lgik bela menatang@pet n update...haiiiisssshhhhhh......


p/s:spe nk brkenlan bleh cntc aku noh...hahahahha

Monday, November 2, 2009

cinta???

Sejarah menceritakan kisah cinta Zulaikha terhadap Nabi Yusuf. Sewaktu Zulaikha dibelenggu oleh cinta nafsu yang berkobar-kobar pada Nabi Yusuf, dia sanggup hendak menduakan suaminya, seorang menteri. Bila Nabi Yusuf menolak keinginannya, ditariknya baju Nabi Yusuf hingga terkoyak. Akibat dari peristiwa itu Nabi Yusuf masuk penjara. Tinggallah Zulaikha memendam rindu cintanya kepada Yusuf.

Penderitaan cinta yang ditanggung oleh Zulaikha menyebabkan dia bertukar dari seorang perempuan cantik menjadi perempuan tua yang hodoh. Matanya buta kerana banyak menangis terkenangkan Yusuf, hartanya habis dibahagi-bahagikan kerana Yusuf. Sehingga datanglah belas kasihan dari Allah terhadapnya. Lalu Allah mewahyukan agar Nabi Yusuf mengahwini Zulaikha setelah Allah kembalikan penglihatan, kemudaan dan kecantikannya seperti di zaman gadisnya. Peliknya, bila Zulaikha mengenal Allah, datanglah cintanya pada Allah sehingga masanya dihabiskan untuk bermunajat dengan Allah dalam sembahyang dan zikir wirid sehingga terlupa dia hendak melayan kemahuan suaminya Yusuf yang berhajat kepadanya. terpaksa Nabi Yusuf menunggu Zulaikha menghabiskan sembahyangnya, hingga hampir hilang kesabaran Nabi Yusuf lantas ditariknya baju Zulaikha sehingga koyak; sebagaimana Zulaikha pernah menarik baju Nabi Yusuf seketika dulu.

Begitulah betapa cinta yang dulunya datang dari nafsu dapat dipadamkan bila dia kenal dan cinta pada Allah. Cinta Allah ialah taraf cinta yang tinggi. Kemuncak cinta ini ialah pertemuan yang indah dan penuh rindu di syurga yang dipenuhi dengan kenikmatan.


erm fact nie betol ker??? spe leh tlg??? aku first time dngor r sambungan nie.....


p/s: aku ambik dari sini

IDEOLOGI

Idoelogi

Huhuhu….tajuk gempak jek….ok hari nie aku sajer nak tulis pasai ideology@the we are thinking about anythink, sajer ckp pasal bnda nie sbb aku baru jek chat gn mber aku and crita pasai bnda nie….ideologi ek?? Terlalu subjektif …cam aku kalu korang yg suka ttup pili air guna tangan, aku len lak, guna kaki…baru tererr..

Cam tu jugak ler dalam cara study, cam haku xde kes nak study awai2(nie knyataan)….huhuhu…..bkn apa aku slagi x rse terdesak aku jd malas gilak nk study, syes….sllunyer mlm b4 paper bru aku pulun….pulun last ler bkn x stdy lngsung b4 tuh..nk mmpos….tapi cmna pon result aku ckop2 mkn, nak wat nasik tambah kene g dapur ler ambik sendiri, tapi cmna pon syukur gn rezeki yg d bagi…

Ermm camtu jugak dlm diri mnusia nie, nak jalani hidup, x suma nak mkn guna tgn tkot berbau gulai tempoyak so adala yg mkn guna sudu kn, tapi kentut bau tepoyak gak….so pendek kater laluan hidup tu lain2 tapi tujuan die same jek…cam nk gi pudu raya dari pekeliling bleh ambik komuter@bus so pilih ler sndirikn…

Then aku pon tiba2 ditnya sebab aku ber’blogging nie, so jwapan aku ringkas mula2 aku start sbb dlm subject BI aku mewajibkn student wat task n post dlm blog, then after that dah abis that subject tuh aku pon fikir, why not continue jek wat bnda alah nie anda lnacarkan ideology aku then nak layn BF ooops silap FB ku x minat bab2 cngin, x cool kata naluri aku…huhuu….then bila aku tyer die blik, die ckp sbb tgk bicara siswa, isu die lbih kurang buta IT ler, so die pon tercabar n buat blog juagk…ikot ko lah my frenn…..jnji itu ideology ko, so it up to u..…

Same jugak dalam politik x kire ler ape idoelogi pon, komunis?? Dictator??? Demokrasi??? Root die sme jek nak kuasa, yg pnting kpimpinan tuh kena mntop….x kiralah aliran mne pon, adil harus!!!so cm yg dok jadi lani nie, x abis2 dgn politik kotor, x kemana pon suma nie, Mas nie kcik jer kot x kemana kita, nak takbir nak pecahkn negara nie 4 what reason??? Just qontinue jer ler gn kputusan rakyat, x payah nk ‘cipta’ kerajaan…pelik2….

K saja aku marapu meraban samba chat gn mber aku sorang tuh….daaaaaaaa…..

"my doctors told me I would

never walk again.

My mother told me I would.

I believed my mother."

-olympic gold medallist

p/s::slmat berfinal yer kengkawan suma……

Friday, October 30, 2009

anak haram


anak haram!!!!
salam
maaf tajuk mugkin terlalu kasar bunyinya(mungkin), tapi sekadar memberi view ataupun gamabra dan makian yg selalu kita ucapkan(mungkin) bagi yg kurang faham istilah anak haram ini, maka samalah jugak membawa maksud anak luar nikah ataupun anak yg lahir dari perbuatan berzina....

kali ini mungkin pandangan ataupun pendapat aku nie berbeza dari sudut pandangan diri aku sendiri...di mana kita saban hari mendengar kes2 buang janin, buang anak dan sewaktu dengan nya....bukan diri ini layak menilai atau bercakap dari sudut ini tetapi cuba menilai kedudukan diri ini dari mana letak duduknya kita sebagai anggota masyarakat...

pasangan yg melakukan zina salah?? anak yg dilahirkan dari hubungan ini salah?? atau anggota masyarakat itu sendiri yg salah??? bagi pendapat aku anggota masyarakat itu puncanya permasalahan ini berlaku, kenapa??? mengapa??? dari pandangan aku sebagai anggota masyarakat sendiri di mana peranan kita??? apa tidakan kita bila melihat ini semua berlaku???

pasangan yg melakukan zina ini di mana mereka mendapat peluang melakukan semua ini??? semuanya kerana masyarakat itu sendiri yg memberi 'green light'....sebagai contoh masyarakat boleh membutakan mata jika ada pasanan yg berasmara dana di taman2 rekreasi...apa tidakan kita??? tepuk dada tnya iman.....

sudut lain mungkin jugak penguatkuasaan yg terlalu ringan, ataupon dalam kata lain hukum islam itu sendiri tak dijalankn dengan sebaiknya, apa hukuman orang yg berzina??? di rotan 100 kali bagi lelaki bujang, manakala bagi yg sudah berkahwin di rejam sehingga mati...adakah ini di jalankan???? hukum ini bukanlah kejam ataupun menidakkan hak manusia, tetapi ada resionalnya semua ini....oleh itu elok di selidik dahulu sebelom menentang!!!

kenapa msyarakat yg salah???? seperti kes Kartika yg dikenakan hukuman rotan keran kesalahan minum arak, kita dapat lihat di sini ada pihak tertentu yg menetang semua ini (SIS) dan yg mmenghairan kan dari kalangan umat isalam itu sendiri jadi apa nak di kata?????, bagi mereka hukuman ini kejam dan menidakkan hak manusia, jadi timbul atau hadir benteng di sini yg menjadi pembela bagi pesalah-pesalah yg melakukan kesalahan yg terkandung di dalam islam, seperti judi, arak, dan zina itu sendiri...jadi masyarakat itu sendiri yg salah!!!

masyarakat itu sendiri salah kerana cara didikan yg diterapkan dari dulu bukan lgi relevent dgn dunia hari ini, kita x boleh mengatakan yg 'zina itu dosa' secara terus, kerana orang sekrang yg maju di mata tidak nampak apa itu dosa, mungkin cara terbaik ialah 'zina itu banyak akibatnya buruknya'....jadi di teruskan dengan penerangan di sebaliknya....

masyarakat hari ini jugak meliaht anak di luar nikah ini sebagai dosa atau jijik, sedangkn anak yg diahirkn itu secra fitrahnya 'suci dari dosa' yg berdosa adalah 'perbuatan@ kerja' yg dilakukan bukan 'hasilnya'...maka bukak lah minda lapangkan dada...melihat bukan pada 'hasilnya' tetapi 'perbuatan@kerja' untuk mendapatkn 'hasilnya' itu...

satu post yg sungguh tertarik dari seorang bloggerwati, die bukan seoran ustazah, guru mengaji ataupun pendidik, tapi seorang anggota masyarakat seperti kita, pendapat beliau sungguh bernas mengenai situasi yg beliau penah tempuhi, ini blognya perempuan jomblo di mana beliau sendiri pernah berhadapan situasi ini....tapi bukan terlanjur berzina, tetapi berhadapan dengan seorang yg melakukn zina ini....

beliau memberi pendapat yg bijak pndai hari ini bila menerangkn mengenai anak luar nikah contohnya di dalam sebuah bilik darjah kebiasaannya mengatakan....

'jangan melakukan zina, kerana nanti bila daapt anak, dia dipandang hina'

bagaiman jika di dalam bilik darjah itu ada pelajar yg lahir dari keadaan itu dan pelajar itu tahu dia adalah anak hasil dari zina itu??? bukan kah dia kan merasa diri adalah 'hina' walhal beliau mengatakan semoleknya penerangan itu sepatutnya berbunyi

'jangan kamu hampiri zina, kerana zina itu salah, jangan lah kamu memandang hina atau megeji anak yg lahir dari perbuatan itu kerana anak itu tidak bersalah yg sebaiknya hormatilah dia kerana dia juga hamba manusia dan fitrahnya dia dilahirkan suci seperti kamu semua'

nah ini jawapan dari belaiau dan secara peribadi saya sangat bersetuju dengan pendapat beliau ini....yes i m!!
jadi masayarakat itu salah, siapa masyarakat itu??? saya, awak, anda, encik, cik, puan, dato' , datin, tan sri, puan sri...ini lah msyarakat dan inilah puncanya....maka marilah kita bersama2 mengubah persepsi kta mengenai permasalahan ini, bermula dari diri kita sendir, jauhilah zina itu sendiri, dan bertaubatlah kerana sesungguhnya Allah swt itu maha pengampun....
'masakan pokok bergoyang jika kita tidak mengoncangnya'

p/s:x sabar nak jadi pakcik next year...hehehee....to my kakak, ur anak shoes on me k!!!!





**gambar sekadar hiasan...cmel kn cam haku...muahahaha




Wednesday, October 28, 2009

arab



roti arab dari tanah melayu



ok mula2 masuk bahan ramuan




panggil seorang pengacau untuk mengacau



uli dgn kuat dan penuh tenaga





siap uli





kepal kecik2






canai bagi leper




goreng dlm minyak panas(bkn minyak urut panas ok)





ok roti nie pon siap...tadaaaa......


ntah paham ntah tidak

aku sjer jer post kn en3 nie....da benda yg meaningful....

p/s:hehehehehe

Tuesday, October 27, 2009

aku dah botak!!!

salam....

lame gak aku x bkak 'new post' nie...malas n bzy gilak.......

kronology sepanjang/2 (setengah) mggu aku::

22-buoyancy project test

gua dapat top 3, sjer wa nak riak n nak 'loser2' kn mber2 gua..... muahahaha.....
tapi camna pon gua panas n rasa tercabar.....group awek2 1 kuliah gua lg jokey diowang 1st runner up, 'weight' yg sir tuh ready pon x lot diowang pnya project, siap kne bahan dgn kunci kereta lg, tuh pon trapong gak projek diowang..

p/s: conclusion nyorrrr.....nak wat group bg ada pmpuan jgn jantan sajer hokeiiii......

23-berkelah di berkelah

ook gua bkn eja silap ok, mmg tempat tuh nme BERKELAH, best wei sesape datang pahang klu x g mmg rugi weiii...mne nk dapat air terjun sampai 7 tingkat???? cuba gtaw aku, ada???? tapi as usual mesti da bnda yg bhaya@bhaya...hahaha.....member gua ada 2,3 orang yg agak lemas ler...hampir lemas ler...hahaha.....

gua leh bntai gelak jek tgk diowang lemas....abis camno.. dah muko diowang mmg lawak gilo maso lemas...hahahha........then aku kne sound gn mmber gua BENTO...'apasal awk x tlg diowang td'
(dgn nada sabahn nyeww) almaklumlah gua leh brenang ckit dari diowang...hahahahahaha........camno pon b4 nak sampai tempat mandi tuh bertarung nyawa, dari kaki bukit nak naik...mak aiiiii.....mandi pluh dulu ler.....tapi gua n nyesal, next time gua nk anjur trip tuh lagi...gpon tmpt tuh privacy o.......muahahah.......

p/s:kepada member gua, klu x pndai brenang sila bawak plampong itik len kli hokei....tu pon klu xmo jd bahan gelakan gua slpas mnggu yg men10tionk gua...muahhaah.......



25-sepang moto GP

aku g SIC k, bukan 'simpang motor gay puchong'...hahaha....., k aku mmg x penah g SIC syesss, aku admit tapi aku xdelah jakun bebenor cm budak2 len 1 trip gn aku...leh bantai ambik gambar minah sowang nie yg pkai short
(mksud aku short gilak) yg msetuh duduk dalm kreta gn bf ka, laki dia ka aku x taw ler kan....skali dia prasan then 1 bus kena angkat f**k gan dia, ambik kow.......

aku as usual dgn gaya x jakun n darat sgt, aku pon bntai gelak kat bdak2 tuh n monolog dalaman aku pon berkata kepada mereka 'bengong, klu aku bkn tkat angkat jaari tengah tuh, siap ludah lagik bus nie'.hahahaha...syes x best diowang nie, x cool cm aku...hahaha........baru tgk peha, kalu tgk en aku pon xmtolah...

then dah masuk, umat manushia x yah ckp ler, cam ulat ooooooaaaramai n bnyak giler orang....awek pon!! ok aku taip gak jgn mrah2.....aku as usual, aku kn cool aku pon relax jer lah sambil wat muak x xcited sgt kn...nie depa as usual lah kn sbb diowang x coll kn cm aku, diowang pon kalu leh ushar awek cm nk terkam, realx2 sudeh k......yg wat aku lagik heran yg nak g tngkap gambar gn awek model moto lg ramai dari yg nak g tgk race...ape barang.......x cool!!!

p/s:lepas nie untuk mechapro sila buat tapisan b4 nak bwak budak2 nie g trip lgik, nnti nama aku yg cool nie pon tercemar gak...ok triama kasih!!!



pringatan::******************************************************************************

aku still mcm dulu kepada kawan2 or bkn kwan aku paham2 sudehh.....korang jgn takot, aku kulit mmg hitam yes status reality pon mmg hitam ok....tapi inside aku still mcm dulu, korang jgn nk kondem2 dgn aku k.....n klu nk chat tolong jgn guna perkataan 'emo' aku xleh blah gn ayat tuh ok.....sekian.....


kalu xsuker jgn view blog aku, kalu complain gak aku private jek, nie bukan ugutan tp kerana faktor malas melayan kerenah birokrasi, semabng pupang2 psal2 demokrasi tp bantah2 aku...pa nie??? k sekian again.....

Thursday, October 22, 2009

haissshhhh......

errrrrr....ermmmm......ahhhh.....

xto nak wat pa lgik...ambik mood untuk next post....

lalalalala.......

Sunday, October 18, 2009

TQ 4 da SMILE

tq to Allah swt because today i can 'smile', tq coz not give me are lot of da money, big house or anythink that can make me 4get u event do i admit that i always 4get u when i 'off' my brain to think about u ya Allah, tq cos give me this change to make me realized that u are truely most power full and minded full cos yoday u make me smile to my self....yes!!!!!! im smile
a big smile.

tq to all my fren because of u i can stand on my own feet n be 'myself' n this is truely my real 'myself'!!!!yes it is...so from feedback that i get from all of u including 'her' i can smile!!! yes a BIG SMILE!!!!

HAHAHAHAHAHAH..........

i tell u it a BIG smile right?? because u know y??? because just only 'me' can answer n know it....

HAHAHAHAHA...........

p/s:try to train my brain about english because i need to present my research in english ;P

tolong jangan beli!!!!!



salam

kepada pengunjung Giant Kuantan, terutama budak2 kecik korang jgn nangis2 nak mintak beli kereta hotwheel NISSAN DATSUN SSS 1969 (510) kaler putih yg tergantung tepi kaunter fast lane tu ok, n kepada mak bapak lak jgn dok melyan sangat krenah anak2 korang tuh, membazir jek korang belikan keta menan tuh, bek buli buku warna ker, buku kira2 ka, buku gamba menatang ker lg berpekdah untuk anak2 korang.

kalu die degil nak jugak luorang rembat kreta len k yg tuh gua dah 'cop' faham!!!! lgpon kereta tuh kalu korang beli diowang bkn pndai jge pon nak lak di telan plak kreta menan tuh x kenaya korang, kunk jiran ckp dah mishkhin sgt ker xde duit bli beras sampai ank lapar n kokak keta tuh.....so bek x yah k dari korang jd mangsa umpatan orang kampung dan jiran tetangga kelak k...

lagi 1 kepada pekeje Giant korang jgn pndai2 ubah model kreta tuh kat depan balik, gua dah letak kat belakang list gntung2 tuh skli so orang ssh nmpak, mkne nyer xde orang akn bli model tuh so sempat ler aku kumpol duit nk bli nnti...

nie suma kes terover bajet bli tepung, telur n ikan blis bagai sebab bdak2 umah nie dah kmpunan sgt nk mkn cucoq bawang so gua xde bajet untuk model tuh, gpon gua dah berjoli sakan g men bowling b4 tuh.....haishhhhhh....hotwheelllku.........

gua nk solat sunat n doakan kreta tuh xde orang beli lah...nnti gua dah cukop duit gua nk g angkat gak x kira!!! wa dah nekat!!!!

kepade sesape yg keje kat hotwheel or kaum krabat korang ker tlg hadiahkn kat haku k!!!!! aku nakkk.....birthday aku lmbat lg tp korang leh jamak siap2 klu hadihkn model keta tuh kat aku k....gua ikhlas nie!!!! gua bg tawaran......gua nk tmbahkn wa pnya koleksi kat tepi layout gua nieh...sob3....



p/s:spe angkat model nie jge r luh
p/s:model tuh wa tgk clour putih lawa sehh....tp kowang klu bli yg colour nie pon wa x kisah...lalalala......


Friday, October 16, 2009

DAH TERLALU BANYAK AKU JUMPE JAWAPAN

salam.....

wa heran, syesssss wa heran.....heran2........nape wa heran???
sebab heran ler....herann nie.....woi wa herannnnnnnn..........kenape wa yang dah sedia kala di kenali sebagai 'badut' x berhidung merah nie bile mase wa series or provok cikit orang anggap wa naik darah???? wa marah2??? wa naik hantu???? waaa heraaannnnn......bila wa guna ayat yg 'power' ckit lu ingat wa dah ilang identiti diri???? pe nie??? professional ler sikit wei...kita buat kerja bukan main2....

yang wa lagik heran nie member baek pon bleh kuar ayat cmni 'ko ke nie?? nie ker mamu yg aku kenal????' pe nie wei???? wa baru kuar dari identiti wa cikit luorang dah gegak gempita, otak celaru bak berketi laksa......heran wa.....kalu lu dah taw 'nie bkn mamu yg hang kenai awatla hang predict and anggap aku macam2????' x pe wa x kesah memag ramai yg cakap susah nak fahai wa......

benda yg lagik buat wa heran.....da gak orang yg wa kenal nk 'menang' bila sembang dengan wa kat YM???? pe nie??? bullshit sehhhhh...........''ermm i cannot fight ur word'...wa x penah anggap dalam konteks wa berbincang dan luahkn pe wa nak cakap macam nak tunjuk yg wa lagi bgaus dari lu,lu,luorang.....pehal ntah wei........wa x angap luorang kalah pon bila wa bertelagah n wa nk pertahankan prinsip wa.....wa rase bad biler lu orang sound wa cm2....wa rase better lu x yah chat dengan wa lah ek klu tu attitude lu....n care pmikiran lu.....ikhlas wa ckp x yah!!!!

lagik yg wa heran....salah ker wei kalu wa yg selalu ketawa dalam luka nie marah kadang2???
wa pon nk rse nikmat Dia yg bg perasaan marah tu kat wa.....wa bertambah heran......salah ker wa klu ade kecik ati kat sape2???? wa pon da gak part jiwa halus wa.......salah ker?????? cer gitaw aku kalu ada apa2.....wa bukanlah hati batu mana pon...klu tgk 1 liter of tears pon wa nangis gak ooo.....so ckp jek, wa lg bencik kalu lu bermuka2 dengan wa siap mntak maaf bagia...nonsence....syesss.....rase macam nk pijak2 jek........lu tunggu ler nanti wa pijak lu in real life baru lu taw.....

wa bertambah2 heran....kenape ade yg x faham2 walaupon wa dah pesan awal2 lg kat lu.lu.lu.......wa x kisah pon kalau lu xmo lyan nk YM dengan gua better lu cakap kalu lu x nak YM gn gua, chat ker, haper ker.....kalu lu takot wa senstif sgt lu tipu pon wa x kesah lu tipu jek ckp lu bzy ker , nk tido ker...bukan wa taw pon....lg wa malas biler chat jek wa cakap dengan tembok....time tuh wa da give up....so lantak lu lah.....

tolong jangan salah faham dengan wa ok....bila wa tunggu lu,lu,luorang reply lambat sangat nk reply then wa tanyer "lu buat ape????" then lu jawab "layan FB nie"......so wa pon ckp "ok xmo gangu lu, daaa".......bukan sebab wa ego or kcik ati lu x layan wa tp wa rase tu jalan terbek.....wa rse lu wlopun chat dengan wa tp msti lu lg intrested gn FB lu yg ala2 BF lu tuh.....so mmg wa wajib x kco mse senang lu....sebab wa taw wa just tempat mase lu borink, lu da msalah n bagai2 so wa x kesah ok.....pendek kate wa nie jnis pentingkan komitment....

nie paling wa herannnn.......selalu jumpe kawan lame or chat ker soklan nie dah menanah wa dengar 'ade FB x??'...nie wa nk bagi statment nie.......wa bow layan FB........dulu mase wa xde FS suma member2 push wa suruh buat FS, cakap wa homoglobin lah, orang zaman batu, katak bawah tapawerrrr, melayu proto lah....tp lu orang tgk skunk pe jd kat FS???

yg lg wa heran haqammmmmm nk komen kat fs wa tuh....group pon cm hmpeh dah...so sampai mana nk bertahan suma nie???? lantak lah lu orang nk ckp per pon kat wa lepas nie wa tetap gn pendirian wa (xmo/xmo lg) wat akaun FB wa...lantak ler luorang ade awek ramai ker kat FB tuh....lu orang nk jawab quiz bodoh ker bak kate cik dari 'from me to you with love' tuh........men game lah....wa bow layan.....wa orang kampung k....lgpun wa lahir dulu dari FB so wa lagik senior ok......dulu kecik2 wa men gasing, jengkek,rounddust,guli,gagau udang galah, congkak besar jek gua hidup jek...wa bukan jumub tapi wa takot terjerat.....so finish ek about FB issue......

waaa herannnnn......kenape ader member wa, girl lah dulu die rapat gn gua, member yg bleh bawak besembang, merapu n mengumpat bagai tapi skunk no more lepas die dah kenal 'dunia dia n lelaki' wa herannnnnn bile die cakap 'BF wa nk wa stay away dari lu sebab die taw lu n gua rapat dari zaman matrix dulu'.....haa???? per lu punyer BF cakap cm2??? ok fine lu ikot lah ckp BF lu wa x kesah ok, biar ler hidop, lu sampai nk wish selamat hari raya kat gua pn lu curi2 kan...syes wa x kesahhhh....in da end lu cari gua jugak kn mntak tolong bagai....so wa x kesah itu idop lu haluan lu.....

nie paling waaaa heran........geng2 puak mane ntah aku pon xtolah.....yang boleh kater bijak pndai agama lah gamaknyer....biler orang x join iftar anggap orang x posa sunat malas wat ibadat bagai.....wei gila ka hapa????? orang x g mesjid anggap dah lupa agama wei gila ka???.ermmmm so dari aku nie senang jek berpesan2 dgn kebenaran tu x salah tp guna lah proper way k....wa x penah kecik ati tp sedih dengan jumud nie....

k tu jek.wasalmmmm.....


p/s:annynomous not alloud

Tuesday, October 13, 2009

bad!!!


wooooohooooo.....


badboy it me!!! yes it me!!!!

hahaha..retorik berpusing....

aku bukan psyborg
yang di arah ala robot
hanya ada pemikran provok
yang bukan aku untuk tak hevoox
ikot suke korang yang ala inbox
aku lebih suka menjadi outbox
yang dwi fungsi bak gearbox
aku lebih suka direct by voicebox
bersuara bukan hanya di chatbox
yang sasaran untuk my own box