Monday, November 9, 2009

12/3/2010

salam....

nie tarikh mmber gua kawin, sjer wa wat as title sbb nk remind gua, die x jeput pon tapi pggil jadik saksi jek...lalalal...hahahah.....


ok saper mmber aku nie??? name die Alia...luorang jgn ngorat die!!!!....die dulu 1 hostel gan gua, dulu gua cuba ngorat die tp x dapat...ala2 nur kasih lak....hahaha....ok gua tipu!!!! tadi mksud aku mmg td r, die add gua.....gua cm kenal name dia, tapi gua tnyer utk kpastian sbb gua mmg tkezut sbb gua x sangke die add gua....gua kn x suker serbu tembok x pkai facial mask...hahaha.....

skunk die dah keje, gua???? ok gua pon keje gak keje ngorat ank dara orang, keje ngumpat dll yg berkaitan gn bidang gua nie r...hahaha....better lu orang stop bce kat cni, sbb gua akan smbung mrepek lagik lepas nie...hahaha.....x cyer bace r lgik...lalalala...gua x pakse....

k gua pon tnyer nak dapat kpastian, gua baru da ura2 nk ngorat die blnja gua mkn ikan bakar kat telok tempoyak,sbb die dah keje gua kn mishkin..... skli dia gitaw gua die dah bertunang...gua x jdik mkn ikan bakar gua 'mkn dalam' sudeh.....tp xpe gua redha...eceh2.....gua faham die nk seb simpan duit nk kwin....ntah2 bawak bekal g keje nie...hahaha....my pren lu klu bcer nie jgn sentap gua gurau jer okehhh....klu nk mrah sila ym gua...hahaha.....

ermmm dah bper lmer die x cntc gua ek(ceh gua pon x cntc die), jap2 wa kira..... 1,2,2.5,3,4,4.25,5,6.45,7.. haaa.... okokok dah 7 tahun kalu gua x silap.....so today lepas gua bangun tido n on l.top gua yg tgh standby tadi trus dia add...so gua pon approve ler....so after 7 year lost cntc, atlast she come out, but with 1001 story, 1st she told me that she already work now, climaks is she already bertunang with her Mr.F(amcm BI gua stndart x)...so gua pon terkjut then die ckp bile gtaw mber2 yg len diowang x cyer...tapi gua cayer n gua sayu....bkn sbb gua ngorat dia dulu x dapat......



bersambung...








kat cni jek smbungnyer....gua sayu sbb sorang lagik mmber gua akan kwin, n b4 tuh dia gtaw gua yg mmber gua 1 hostel dulu pon dah kwin, n bru sgt kwin....so gua lagik sayu.....cewahhh....bukan gua jeles okehh....tapi gua kdang2 teringat n terifkir dah nk kwin mber2 gua nie....dulu 1 sek x penah pon terfikir bab2 nie, n gua kdang2 x cayer yg gua skunk dah 21 cm2 gak diowang kn....dulu gua men guli jek, skunk gua dah besau, rembat guli adik gua tauk dlm kolam ikan gua...hahahaha....

then gua pon terfikir bilakah turn gua..muahaha....k gua ngaku mmg gua da terfikir, tpi gua delete kn memory tuh sbb gua mlas lgik....sbb per gua mlas?? sbb gua malas ler....lalalal....k berblik pader umur tadi gua kdang2 dduk n tfikir dalam 21 thun nie pe gua dah buat, kat mne gua 5 thun lepas mse tuh gua bdak sek lgik, pe yg gua ingat, mane kawan yg still cntc gn gua n bila berakhir umur gua nie....sedih....campur gmbira....sorang lagik kwan gua nk kwin...

sbb bgi gua xde istilah muda or terlajak dlm nk kwin nie, da orang ckpumur 21 xmo kwin lgik nk enjoy, da lak orang kater x puas enjoy dah nk kawin, bg gua lntak ler...bagus per kwin awal nie...then nk enjoy gan psangan pon leh enjoy per, n gua rsa lgik nkmat per kn....orang dah kwin tlg jwab...huhuh....tp syes dari merambu2 lmer2, ke sana sini btter kwin jek, x ckop duit???? helo dunia nie x pernah cukup k...sbb bg gua keperluan lpas kwin tuh mmg pnting tp lepas kwin DIA taw ler tugas DIA kn....

sbb 1 jalan di bukak ke arah DIA beribu2 jalan DIA bkak untuk kita kn.....so to my pren yg nk kwin mse muda luorang jgn tkot gua sokong sgt......bkn sbb gua dah kawin(nk ckp gua single sbnornyer) tapi sbb gua percya gn ketentuan DIA....

gua xde harta nk bagi, gua xde banyak ilmu nk kongsi, gua bkn ustaz nk ceramah, gua bukan pemidato gn kata2 bijak, gua bkn sedarah nak tegur luorang, tapi gua kawan luorang, gua mnusia biase cam luorang...gua hina, gua x sempurna...so nie je r gua nk bg, klu lu bcee blog gua nie r, nie pon gua pnjam dari mber gua, nak nsihat lebih2 pon gua naive....klu bab len gua tere r jgak..muhahaha........rembat kat fs....nin dia.....

so gua doakan luorang bahagia n bkal berbahagia dunia akhirat n berkekalan, xde cerai berai, bkn gua mntak tpi gua ingatkn diri luorang n diri gua... gduh2 tuh biase r kn...perceraian mmg DIA halalkn tp DIA gak pling x suke benda nie...sbb terlalu bnyak effect die, klu nak ade ank lgik ler, gua ckp sbb gua dah lalui dah suma jln2 nie...so nk berumah tnngga nie bkn shari 2 tp kalau boleh smpai akhir hayat, so to my pren....selamat berbhagia!!!! syes gua wish nie....dgn hrapan x kcik ati hdiah gua nnti kcik jer k sbb gua student bjet nie..hahaha......

andai kata gua x g kenduri lu, bkn gua x hargai pershabatan kita, andai gua lewat berucap, bkn tanda gua lupankn lu, andai gua x kirim hadiah perkhwinan lu, bkn kerana gua seb,andai gua terlupa doakan lu bkn sbb gua kejarkn dunia, andai gua x bantu lu bkn kerana gua pntingkn hidup gua, andai gua x menegur, bkn keran gua pntingkn kubur gua, andai pulak gua tegur lu, bkn kerana gua ahli syurga...suma tuh qada n qadar gua....gua bngga da kwan cm luorang.....


TERIMA KASIH SEBAB JADIK
KAWAN GUA KEPADA SEMUA

p/s:luorang jgn fkir gua wat post nk kwin nie sbb len k....lalal....
p/s:die ckp gua SOH, tpi orang cm gua bnyak mkn dalam

9 comments:

sweetpearl24 said...

weyh, alia yg d maksudkn nih alia ituh keh???????? adakah alia yg sama?????

norMAzuan MUstafa said...

wani::
ya yg sama...yg itulah

gembala suara said...

MAMU...
MEMANG SAH....
sah kau hormon kau tgh celaru skang ni,....
tapi x pe gua sokong lu bro...(n3 baru gua pun ala2 cinta gtu)
sabar la bro...ada masa ada jodoh kahwin la kau tu....aku rasa mama pun dah mencari2 calon untuk kau...
jangan anak mamii jugak sudehhhh.....
carilah belah2 kelantan ke johor ke...huahuahua...
kali ni aku nak bangga dan riak skit sebab aku ngomen awal daripada si nopal tu....

AzuanBudakPandai said...

wei sampai seru kawen la haha..
oh! aku lag muda kot huhu..

norMAzuan MUstafa said...

wan::
yer la kot hormon gua cm2, tp da gua kisah???

p/s:nopa wan dah mula nyalak ko...

azuan::
ek?? so diam2 dlu, bg mumayis..hahaha

miss.purple.r0ses said...

owh..
21??
die suda mahu kawennn...
awai nye...uhuhu
tahniah2~

p/s ko tayah berangan nak kawen awal yerrr

norMAzuan MUstafa said...

miss:
yup kami sebaya sebayu....

p/s:eh biarla i mampu per....huhuh

aKu PeNCaPaP said...

ehem2x... tompang lalu...
natam pe lu mengarut nie...
nak kawen cakap nak kawen buleh gua setle terus nie... ni x buat2 malu ngan gua...

nie gua panas nie.. org nak ngomen dy g duk sbelah.. ade gak org mkn bantal + ayaq liur basi tido petang td...

ape pon, gua pon ade gak terase nak 2.. PAHAM2 LA KN... kekeke...

norMAzuan MUstafa said...

syah@koya:
meme lah ambo nok nikoh..mung pon kee...heh....

lu jgn r crita bab laki bini kita kat orang mlu r gua...heh....

xpo nnti kito snding skli dehhh