Friday, October 16, 2009

DAH TERLALU BANYAK AKU JUMPE JAWAPAN

salam.....

wa heran, syesssss wa heran.....heran2........nape wa heran???
sebab heran ler....herann nie.....woi wa herannnnnnnn..........kenape wa yang dah sedia kala di kenali sebagai 'badut' x berhidung merah nie bile mase wa series or provok cikit orang anggap wa naik darah???? wa marah2??? wa naik hantu???? waaa heraaannnnn......bila wa guna ayat yg 'power' ckit lu ingat wa dah ilang identiti diri???? pe nie??? professional ler sikit wei...kita buat kerja bukan main2....

yang wa lagik heran nie member baek pon bleh kuar ayat cmni 'ko ke nie?? nie ker mamu yg aku kenal????' pe nie wei???? wa baru kuar dari identiti wa cikit luorang dah gegak gempita, otak celaru bak berketi laksa......heran wa.....kalu lu dah taw 'nie bkn mamu yg hang kenai awatla hang predict and anggap aku macam2????' x pe wa x kesah memag ramai yg cakap susah nak fahai wa......

benda yg lagik buat wa heran.....da gak orang yg wa kenal nk 'menang' bila sembang dengan wa kat YM???? pe nie??? bullshit sehhhhh...........''ermm i cannot fight ur word'...wa x penah anggap dalam konteks wa berbincang dan luahkn pe wa nak cakap macam nak tunjuk yg wa lagi bgaus dari lu,lu,luorang.....pehal ntah wei........wa x angap luorang kalah pon bila wa bertelagah n wa nk pertahankan prinsip wa.....wa rase bad biler lu orang sound wa cm2....wa rase better lu x yah chat dengan wa lah ek klu tu attitude lu....n care pmikiran lu.....ikhlas wa ckp x yah!!!!

lagik yg wa heran....salah ker wei kalu wa yg selalu ketawa dalam luka nie marah kadang2???
wa pon nk rse nikmat Dia yg bg perasaan marah tu kat wa.....wa bertambah heran......salah ker wa klu ade kecik ati kat sape2???? wa pon da gak part jiwa halus wa.......salah ker?????? cer gitaw aku kalu ada apa2.....wa bukanlah hati batu mana pon...klu tgk 1 liter of tears pon wa nangis gak ooo.....so ckp jek, wa lg bencik kalu lu bermuka2 dengan wa siap mntak maaf bagia...nonsence....syesss.....rase macam nk pijak2 jek........lu tunggu ler nanti wa pijak lu in real life baru lu taw.....

wa bertambah2 heran....kenape ade yg x faham2 walaupon wa dah pesan awal2 lg kat lu.lu.lu.......wa x kisah pon kalau lu xmo lyan nk YM dengan gua better lu cakap kalu lu x nak YM gn gua, chat ker, haper ker.....kalu lu takot wa senstif sgt lu tipu pon wa x kesah lu tipu jek ckp lu bzy ker , nk tido ker...bukan wa taw pon....lg wa malas biler chat jek wa cakap dengan tembok....time tuh wa da give up....so lantak lu lah.....

tolong jangan salah faham dengan wa ok....bila wa tunggu lu,lu,luorang reply lambat sangat nk reply then wa tanyer "lu buat ape????" then lu jawab "layan FB nie"......so wa pon ckp "ok xmo gangu lu, daaa".......bukan sebab wa ego or kcik ati lu x layan wa tp wa rase tu jalan terbek.....wa rse lu wlopun chat dengan wa tp msti lu lg intrested gn FB lu yg ala2 BF lu tuh.....so mmg wa wajib x kco mse senang lu....sebab wa taw wa just tempat mase lu borink, lu da msalah n bagai2 so wa x kesah ok.....pendek kate wa nie jnis pentingkan komitment....

nie paling wa herannnn.......selalu jumpe kawan lame or chat ker soklan nie dah menanah wa dengar 'ade FB x??'...nie wa nk bagi statment nie.......wa bow layan FB........dulu mase wa xde FS suma member2 push wa suruh buat FS, cakap wa homoglobin lah, orang zaman batu, katak bawah tapawerrrr, melayu proto lah....tp lu orang tgk skunk pe jd kat FS???

yg lg wa heran haqammmmmm nk komen kat fs wa tuh....group pon cm hmpeh dah...so sampai mana nk bertahan suma nie???? lantak lah lu orang nk ckp per pon kat wa lepas nie wa tetap gn pendirian wa (xmo/xmo lg) wat akaun FB wa...lantak ler luorang ade awek ramai ker kat FB tuh....lu orang nk jawab quiz bodoh ker bak kate cik dari 'from me to you with love' tuh........men game lah....wa bow layan.....wa orang kampung k....lgpun wa lahir dulu dari FB so wa lagik senior ok......dulu kecik2 wa men gasing, jengkek,rounddust,guli,gagau udang galah, congkak besar jek gua hidup jek...wa bukan jumub tapi wa takot terjerat.....so finish ek about FB issue......

waaa herannnnn......kenape ader member wa, girl lah dulu die rapat gn gua, member yg bleh bawak besembang, merapu n mengumpat bagai tapi skunk no more lepas die dah kenal 'dunia dia n lelaki' wa herannnnnn bile die cakap 'BF wa nk wa stay away dari lu sebab die taw lu n gua rapat dari zaman matrix dulu'.....haa???? per lu punyer BF cakap cm2??? ok fine lu ikot lah ckp BF lu wa x kesah ok, biar ler hidop, lu sampai nk wish selamat hari raya kat gua pn lu curi2 kan...syes wa x kesahhhh....in da end lu cari gua jugak kn mntak tolong bagai....so wa x kesah itu idop lu haluan lu.....

nie paling waaaa heran........geng2 puak mane ntah aku pon xtolah.....yang boleh kater bijak pndai agama lah gamaknyer....biler orang x join iftar anggap orang x posa sunat malas wat ibadat bagai.....wei gila ka hapa????? orang x g mesjid anggap dah lupa agama wei gila ka???.ermmmm so dari aku nie senang jek berpesan2 dgn kebenaran tu x salah tp guna lah proper way k....wa x penah kecik ati tp sedih dengan jumud nie....

k tu jek.wasalmmmm.....


p/s:annynomous not alloud

5 comments:

sweetpearl24 said...

wahh..ni lah yg ko kata sedikit emo tuh??

suma org ada ati n perasaan, so normal lah kalu ko ada rasa marah tuh..n da mmg lumrah manusia x penah puas ati..hohoho..

sape miss'from me to you with love' tuh?? nghee~~

norMAzuan MUstafa said...

wani::

ade jek blog die kat link haku....
erm tq 4 da cment

beloglala~ said...

waaa mamu~~
hahahaha(gelak jap)
comel la blog ko
aku bce smgt tol
ngan penuh pasaan
cbe menghayati situasi ko mu..
hahahaa
ala besela tu
manusia..
dorang pon wat slh
sme cm kite kn..
so tade apela..
ok?sedih hepi bengang kecewa sume ni la wat idop ade rona roni nye..hahaha
ni yg mls komen ni..msti pnjg..haha
ok la mu..tatata~~sbg balasan komen aku punye..hahahaha support membe punye blog ok..muahahaha~~~
jgn kecik ati..tata

tgkpikirtulehpikirbcepikir said...

mamu wat kartarsis ye?
xpe2...luahkan ketidakpuasan ati anda sebelom ia memakan diri...
i'll stand by urside always..
hehe..
my fwen...

asuramaru™ said...

rilek ah bro....
tiap2 org ade pandangan masing2....
ape salahnya kalau ang xde fb pun kn...
bukannya xde fb ang jadi alien ke, ape ke...
btol x???
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuh.....
anyway wa sokong sama lu bro!!!