Friday, November 6, 2009

bila aku nk kawin

salam....

okies(ayat naqe) ayat di atas mmg kena mgena dgn post aku yes it is.....mlm semalam aku da chat gn mber aku by ym ler....sjer ler bual2 kosong, betol bual2 kosong, pasai mcm2.....ha b4 terlambat spe member aku tuh??? ok nme die ida, ktowang pggil dulu datin kot masa zaman2 matrix aku pon dah x sure...., sbb ala2 ler....

aku pon chat ler kosong gn die....

aku: kosong..
ida: kosong2...kosong
aku: kosong ek??? n kosong???
ida: ooooo...kosong la ek kosong.....
aku: aah kosong ler...xkn x kosong....
ida: ok ler....kosong......


then cmna ntah tukar topic dari tjuk kosong tuh crita pasal bakal ank menakan(sedara) aku....

ida: ak yg x de adik bradik da kwin ni pon,
lau tgk baby rse cm x saba je nk ade ank sndri

aku: xpe nnti kite cpt2 kwin yew
spya kita leh dapat ank gn cepat gn pntas
atas usha msing2
huhu

ida: hahaha byk r ko
blajo dlu bru cbuk nk kwinyer ler

aku: mksd aku pas abis stdy ler
x yah ler nk blengah2
ari nie konvo sok kwin

ida: bek 1 ari pas last sem ko kwin lg cpt kn

aku: x best, kwin masa konvo best sebab.......



kawin masa konvo lgik bgus sebab::

1.bajet bnyak kot nk sewa or beli bju pngntin...baju ikot tema utk family lagik....so kalu kwin msa konvo bkan dah jimat dah, suma pkai bju convo jek, pengantin pon dah berdondon2 dah.....

2.seb duit wat kad kawin, kiranya x yah dah jmput shbat andai lah kn...sebab dah tntu2 diowang pon ad msa tuh nk convo skli, bkn dah jimat ka tuh????

3.dewan pa suma x yah tempah dah, suma dah sedia, nk tiggal akad nikah jek kan gan mas kwin n jugak cincin belah la rotan mana2...import ler mane2 khadi....

4.VIP dah ader, x sllu kwin nk jmput dato' nie, datin tuh...diowang nie mmg semua stok bzy pnyer, klu masa convo senanh mmg diowang dah ready kat situ, sipa sultan lgik ada apa mcm??? x glemour ka tuh???

5.bunnga x yah beli dah nk hias pelamin, member2 men tukar2 bunga kn, recycle jek bunga tuh letak tuh kat pelamin.

6.kuarkn bajet untuk bunga telur jek, kira nak bg ckop adat lah katerkn kn....tu pon dah bpe kali jimat dah tuh

7.mekap2 artis sume x yah dah....sebab mmg dah time tuh korang dah x kisah dah sebab masa tuh mmg gembira nk ambik ijazah dah, ksian nyah xde keje nnti...

8.kenduri2 suma x yah dah, sebab mmg ada jmuan kan hari convo tuh, so baham jer ler aper yg ader....

9.masa dapat ank patung teddy bear suma tuh, korang leh simpan utk anak2, tgk ckit pnya seb ker....sampai anak2 dapat manfaat tuh......

10.nak upah2 jurufoto suma x yah, skunk nie lak bkn men mahal lgik kn...kurang2 rm300...so guna lah jrufoto msa ari convo tuh, sipa dapat frame lgik kn.....aishhhhh....nak pa lgik, ckit pnya jimat ka.....

so kalu nak kawin gn makwe or pakwe korang tp berfikir 5,60 kali sbb xde bajet....nie lah solution nyo.....dari kiter dok cople jek kn....dah ader pluang nie....halalkn jek bnda yg spatutnya halal kn.......yezzaaaaa.........



p/s:ida nnti wa letak gmba lu...xleh grab ler kat fs, sbb probe...adui....
p/s:gua da pper ari isnin tp sempat lgik bela menatang@pet n update...haiiiisssshhhhhh......


p/s:spe nk brkenlan bleh cntc aku noh...hahahahha

26 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hahaha...gud idea...

mamu hg kos pa? stdy kat na?

chah~ said...

hahaha.. bole plak letak gmba ida.. ahahahahaha.. ooo chat ngn ida.. ida ni.. klo ak buzz ym dy mane mau layan.. patut arr.. layan ko rupe nye.. hahahaha

asuramaru™ said...

uit2.....
awek lu ke mu???

norMAzuan MUstafa said...

gadis::
musti r....

aku mkanikal otomotif, ump...

chah::
ala bru skli jek....die yg suh letak gmba...nk mcpapap kater die

nopa::
bkn la bro....exclasmate aku dlu....

asuramaru™ said...

oh...
ak igt awek ang td...
huhuhuhuhuhuhuhuh...

AzuanBudakPandai said...

wah! bagus idea ni huhu

norMAzuan MUstafa said...

nopa::
spelah nk orang cm gua broo...
gua single okieeee

azuan yg sgt pndai::
yup leh guna pkai nie...huhuh

gembala suara said...

saLam bro...
gua nak cakap ni n3 terbaik la drpd pandangan hati kasar gua....

sbb kalau seb2 bajet ni mmg gua suka...

nopal!! lu x kan x nak cakap ni n3 terbaik kot???
(mamu, bagi nopal jawab)

norMAzuan MUstafa said...

wan::
clakak la lu 2 orang

asuramaru™ said...

wan - lu xde keje lain ke???

mamu - ceh...
bajet tarak org nak kat ang lak...
poyos siot.....

norMAzuan MUstafa said...

wan+nopal::
nyalak la lu 2 orang....

p/s::wa ckp btol kot

rhazes mohamad said...

entri di taip time kurang bius la nie....sume idea gile....

norMAzuan MUstafa said...

maling::
agak ler...tp relevent ler nie

nur.sa said...

cerdik pandai sangat.penjimatan berganda punya kempen ka?haha

norMAzuan MUstafa said...

nur::
yes it is.....awk dah tlerpas kn...so xleh ler...hahaha...

tp leh gak guna mse dnner oppice awk....hehehe

gembala suara said...

mamu...
lu jangan marah plak...
gua x puas hati ngan nopal lama dah....
jangan pasal nopal persahabatn kita longgar...
hahahhaahahaha...
(mamu, jangan emo ek)
(nopal!!berani kau jawab dalam ni ek)

miss.purple.r0ses said...

hoho..
idea yg bagus..
tp x bagus nak di praktikkan..ehe

matsyah said...

woh~~~
MAMU NAK KAWEEN biaq betui ( terkluar bhase bilik) ckp seng bai nak kawen la.. nak tunang la... kang jdik cam aku kang awek lari g couple ngan mamat yg dah keje... kite nie duk arap.. wakakaka... tp xpe usaha tgge kejayaan.. hah pe lg carik ar... sape2 yg berkenan tu mintak tolong aku setle comfirm xdpt.. hehe.. (1st coment nie)

norMAzuan MUstafa said...

miss::
ye ek x bgus???huhuhu

syah::
koya demo....hahahah

p/s::sspe bkenan bdak bilik aku nie sila hbungiaku k utk ktrangan lnjut...muahahah

kOiBiTo said...

ermmm tajuk mst nk gempak jer..hehhe

norMAzuan MUstafa said...

kak ila::
agak r...huhuh...bila blik kulim?

gembala suara said...

mamu aku rasa aku tau kenapa kau emo sehari dua ni....
aku rasa kitaran hormon kau agak sesat ni....
kebelakangan ni x tajuk cinta kawen x kawen cinta x cinta kawen...
kepada pengomen2 dalam ni agak2 bleh la tlong rekemen kan mamu kat memember korg yang single mingle lagi ek >>>.
jangan maraaa aaaa....

::.uMiKaLsoMyUsoF.:: said...

yeah,aku ingat aku sorang je yg perasan kesesatan hormon kt en.mazuan nie...

asrar_qalbi said...

haha..aku doakan hang mamu oi..dapat yang terbaik..

norMAzuan MUstafa said...

wan::
agak ler...tq cncern....heh

umi::
ye ker???

epon::
syukran jazilan

aKu PeNCaPaP said...

aku sokong ko wan... seyes... kebelakangan aku pelik gak tgk dy... smcm jerk... tgk NUR KASIH NANGIS2... pahtu... malu la nok cito sini... gano2 pon kalu nok tau ym aku... wakakakak