Monday, November 2, 2009

IDEOLOGI

Idoelogi

Huhuhu….tajuk gempak jek….ok hari nie aku sajer nak tulis pasai ideology@the we are thinking about anythink, sajer ckp pasal bnda nie sbb aku baru jek chat gn mber aku and crita pasai bnda nie….ideologi ek?? Terlalu subjektif …cam aku kalu korang yg suka ttup pili air guna tangan, aku len lak, guna kaki…baru tererr..

Cam tu jugak ler dalam cara study, cam haku xde kes nak study awai2(nie knyataan)….huhuhu…..bkn apa aku slagi x rse terdesak aku jd malas gilak nk study, syes….sllunyer mlm b4 paper bru aku pulun….pulun last ler bkn x stdy lngsung b4 tuh..nk mmpos….tapi cmna pon result aku ckop2 mkn, nak wat nasik tambah kene g dapur ler ambik sendiri, tapi cmna pon syukur gn rezeki yg d bagi…

Ermm camtu jugak dlm diri mnusia nie, nak jalani hidup, x suma nak mkn guna tgn tkot berbau gulai tempoyak so adala yg mkn guna sudu kn, tapi kentut bau tepoyak gak….so pendek kater laluan hidup tu lain2 tapi tujuan die same jek…cam nk gi pudu raya dari pekeliling bleh ambik komuter@bus so pilih ler sndirikn…

Then aku pon tiba2 ditnya sebab aku ber’blogging nie, so jwapan aku ringkas mula2 aku start sbb dlm subject BI aku mewajibkn student wat task n post dlm blog, then after that dah abis that subject tuh aku pon fikir, why not continue jek wat bnda alah nie anda lnacarkan ideology aku then nak layn BF ooops silap FB ku x minat bab2 cngin, x cool kata naluri aku…huhuu….then bila aku tyer die blik, die ckp sbb tgk bicara siswa, isu die lbih kurang buta IT ler, so die pon tercabar n buat blog juagk…ikot ko lah my frenn…..jnji itu ideology ko, so it up to u..…

Same jugak dalam politik x kire ler ape idoelogi pon, komunis?? Dictator??? Demokrasi??? Root die sme jek nak kuasa, yg pnting kpimpinan tuh kena mntop….x kiralah aliran mne pon, adil harus!!!so cm yg dok jadi lani nie, x abis2 dgn politik kotor, x kemana pon suma nie, Mas nie kcik jer kot x kemana kita, nak takbir nak pecahkn negara nie 4 what reason??? Just qontinue jer ler gn kputusan rakyat, x payah nk ‘cipta’ kerajaan…pelik2….

K saja aku marapu meraban samba chat gn mber aku sorang tuh….daaaaaaaa…..

"my doctors told me I would

never walk again.

My mother told me I would.

I believed my mother."

-olympic gold medallist

p/s::slmat berfinal yer kengkawan suma……

2 comments:

AzuanBudakPandai said...

study last2!
mantap bro huhu

asuramaru™ said...

post ang mmg makin mantops bro....
anyway gud luck 4 final tuk ko and the geng....