Friday, April 24, 2009

dah abis final...yahooo....google....


Salam...


Jam sekarang menunjukkan 0051, 25/4........berm
akna siang tadi dalah paper final aku yg terakhir sekali dalam sem nie...iaitu paper 'mak cik' SOM (strength of material)...tahap ke'confident'nan aku jawab paper nie 65%...namum tetap syukur dan harus syukur.....

Hari ini aku melihat ramai sahabat2 seperjuangan selama 2 sem bersama, dah bergerak balik dan masih ada lg yg hnya akan bertolak esok dan ada juga pada hari ahad seperti aku....selamat pulang ke kampung halaman dan selamt ber'unite kembali semasa sem depan nnti...semoga diri di lindungi selalu.......(nanti dtg bwak onde2..huhuh....)

Rasa sedikit cemburu coz family x berkesempata
n datang menjemput aku disini, tidak seperti sahabat2 lain yg di jemput....kitaran aku masih sama, seperti hari pertama menjejak kaki di bumi UMP nie, aku datang seorang diri, segla urusan di buat sendiri, pendaftaran pun dengan seorang diri, rasa sedikit kecewa tetapi aku faham kenapa aku di takdirkan begitu, dan aku juga percaya ramai lagi di luar san senasib dengan diri aku ini......tetapi alhamdulillah 2 sem di tempuh dengan slamba...hehehehe......

Pesan aku jaga lah diri korang suma, sentiasa menjunjung agama di mana sahaja kita beada, alert dan ingat semasa lakukan sesuatu harus mengingatkan diri korang dan orang yg menulis nie bukan dengan siapa kita berjalan tetapi dengan apa kita berjalan....cewah nermadah pulak...huhuhu.....

Di harap berakhirnya final kita pada pagi td
bukan lah 1 penghabisan, tetapi sebenarnya 1 permulaan perjalanan yg baru...bukan diri cukup sempuran bila berbicara tentang semua ini tapi sekdar mengingatkan diri ini yg sebenarnya alpa.....hanyut dalam kerakusan masa, tengelam dalam kedesakan arus di tengah kesibukan manusia.....(ayat x leh blah)...ahakz3....

Diri yg hina ini
menyusun jari sepuluh berserta kuku ku ini memohon kemaafan kepada semua teman2 seperjuangan coz dalam masa setahun bersama nie aku sedar diri ini bnyak membuat salah n silapnya, bukan saja komuniti di dunia nyata tapi jugak di komuniti maya, iaitu di dalam ruangan blog ini (ayat cm nk g jauh jer kan) sekiranya komen2 aku terlebih had nya, terkasar bicara tercacat granma n granpa nyer.....sesunguhnya aku manusia biasa di mana kekurangan di berikan kepada diri ini agar tercipata jasad yg sempuran.....

Bermulanya sem baru bermakna bermulalah kita pembelajaran di tempat baru iaitu di Kampus induk Kuala Pekan, kita terpakasa berulang alik setiap hari ke sana untuk meneruskan pembelajaran....jadi kita akan berkongsi apa yg di rasa sepeerti sahabat2 di universiti seprti kita seperti UniMAP yg sedia aku tau memang berulang alik setiap hari ke tempat belajar semenjak aku bersekolah di sana lagi sehinggalah sekarang nie....

Seperti x percaya sudah setahun aku di Pahang nie, die UMP nie...rasa baru semlam menjejak kaki mendaftar sebagai pelajar baru, dengan dunia yg baru, hidup yg baru, alam yg baru dan juga alam yg baru...maka benar lah kata2 Imam Syafie tempat yg paling jauh adalah masa yg berlalu...kn2.....

So sahabat2 persiapkan diri kita dengan perubahan ini...aku percaya dalam kesusahan ini tersirat sebuah kelebihan....mungkin Allah swt mem
ilih fakulti kita iaitu mekanikla n 1 lagi Elektrik untuk jadikan kita manusia yg lebih bersyukur kelak...waallahualam.....

'BUKAN DENGAN SIAPA KITA BERJALAN, TETAPI DENGAN APA KITA BERJALAN'


Wassalam




p/s: mutu gmba x best,,,tp korang tgk la ek ckit2..huhuh.....
the only 1 girl in my clas itu dia....pose tgh2 sehhh....




p/s: pic with Madam Normala, orng yg bwak aku ke dunia blog nie...
tnpa dia x dapat la korang baca blog aku yg gmpak nie...hahahah....
btol kn...kn2......ahakz2.....


p/s: x sabor gilak aku nk blik nieh...huhuhuh....

mamak roti tisu 1.......

9 comments:

hafizah said...

huhu..
slmt bercuti jgak..

iela_ump87 said...

salm
uuhhuhuhuhu
ehmm blk xtggu kak

lara maya said...

enjoy your holiday...
jangan luper balik untuk sem baru...he...
i will finish my study around 1 month...seronoknyer....

luqman said...

salam.lps hbs exam ni hng pi mna?
ap plan?

sweetpearl24 said...

wawawwa...~~~
jelez siot...kami da dekat 3 minggu nih, exam x abes2 lagih!! hhuuhuhuuuhu....samat becuti..sob sob..

norMAzuan MUstafa said...

fizah::
k slmat bcuti gak...

kak iela::
erm....malam ahad mlm isnin bru blik lor....

cik lara::
tq cik lara, n selamat berabis study...huhuu

luqman::
aku lepas nie jadi fc jap, then g kayak kat lumut, then hndle knduri akak aku, then aku pon tataw apa tentitif seterusnya...

wanie::
sabor separuh dr iman...bkn aiman...hahahaha

Solehah said...

waaaaah.~
dh abis exam,dh nk blk.
besh2nya.

huhuhu.
kirim slm org kg eh.
eheh.

norMAzuan MUstafa said...

insyallah...kak ley_are oiiii

miss.purple.r0ses said...

cuti ni wat ape je ek?
ade keje kosong x?
hehe