Friday, April 17, 2009

ayaq,air,ayer,water,tani(tamil)

Salam sejahtera…

Hiburan terkini berita berinformasi…

Buletin utama…….

‘Masalah air di UMP’

Gambar di bawah Berjaya di ambik oleh wartawan kita pada petang ini kira-kira pada pukul 5.40 ptg.

suspect A dan suspect B, bukan nama sebenar

Kedua-dua suspect ini di percayai dalam usaha untuk bergerak ke blok (x)yang masih mempunyai bekalan air, dan apabila di tanya mereka menyatakan jarak terdekat ke bangunan berhampiran adalah kira-kira 500 M dari blok mereka, mereka menambah jika selepas mandi dan dalam perjalanan pulang badan kembali mengeluarkan peluh jantan dan bau mereka tetap sama ketika sebelum mandi.

Ketika di tanya dengan lebih lanjut mereka memberi tahu strategi-stategi yg mereka buat ketika dalam perjalanan ke blok itewwww…antara lngkah-langkah nyerrrr:

1.pakai baju seakan-akan nak keluar ‘outing’ atau nak ke clas beserta beg sendeng –‘mengelak di ragui tahap kemandian diri’

2.jangan bertegur sapa dengan orang yang lalu lalang-‘ini kerana mulut berbau, jadi on the spot bleh kena detect x mandi coz gigi x gosok lg’.

3.buat-buat baca massage di handphone ketika berjalan-‘mengelak mereka bertnya soalan nie ‘ada air lagi ker kat citew’’…

4.buat muka selamber dan yakin-‘ini member gambaran yg kita dah mandi an mereka belom’

5.jangan tertarik kepada booth ‘maxis’ sebelum mandi atau selepas- ‘takot terkantoi diowang nmpak dlam bag ada towel n mandi equipment’

6.elakkan membawa baldi-‘sah2 diowang taw kita nk pi mndi’

7.sediakan clorets-‘jika keadaan mendesak boleh di makan untuk elak mulut berbauuuuu’

8.sediakan alasan munasabah n munasarawak jika di tnya-‘nak gi tgk2 air ade lg kewww’

9.jangan lakukan aktiviti luar tabie ketika air takder-‘fhm2 jek~~~~ ‘

10.dan lain-lain-‘dll


Ini pula gmbar suspect yang Berjaya di ambil selepas mandi, dan mereka kelihatan sedikit ‘ceria’ berbanding sebelomnyer..tetapi majah mereka di sembunyikan seolah-olah baru keluar dari mahkamah kerana kesalahan merempit di jalan yg lurus di tepi masjid dan ketika azan di laungkan.

Ketika di tnya dengan lebih lanjut apakah fungsi 'mangkok' buatan kilang Ah Bheng itu, mereka memberitahu ianya berfungsi sebagai cebok buatan sendiri kerana di dalam toilet itu tidak mempunyai cebok sedia ada.

Dari pemerhatian yang di buat oleh wartawwan bertugas juga, selepas kedua-dua pelajar selesai mandi ialah rambut mereka ketika sebelum mandi yang seakan-akan karektor di dalam filem 'Ong Bak' telah tiada, dan 'guna jari pon boleh belah' kata mereka.

Di sini di sarankan pada pihak pengurusan untuk selesaikan perkara ini secepat mungkin, kerana final dah dekat, seperti kata-kata wartawan terkenal kita di unit berita luar iaitu ' Kuram Sigh Wliau'

‘hulu hilir makan laksa, kerana air final binasa’

**jadi perkara ini tidak boleh di biarkan kerana akan menjejaskan tahap kerajinan pelajar untuk study(atleast ada alasan kalau kantoi exam..huhuhu.....)

**tolongggg...badan dah nergetah cm getah scrab....




11 comments:

hafizah said...

huhuhu...
langkah2 di ats blh dpraktikkan seandainya keadaan bnar2 memaksa..

hehehe

Ir. aSuRaMaRu™ said...

siaran berita pilihan aku!!! xp

iela_ump87 said...

ehmmm....pndai nyer pemberita cr berita ...huuhuh menarik n kelakr..huhuhuhhhhuuh....
air nie bl arr nk dtg ....huuhhu...dh pening pk sal air...wah3...tp pe2 pon sbr jer ler k

miSz fitRi said...

em...sabor jela...

norMAzuan MUstafa said...

bagus2..kata suspect perkongsiab bie mmg utk d ikot pon

miss.purple.r0ses said...

muahaha..
gud idea lah sume 2...
warga ump yg kini di dalam mod bucuk2 belaka..hak2~
=P
lari~!!!jgn dekat2 dgn mereka..

fadilah said...

certain2 langkah 2 mmg ad kene mgena ngn ak..so,, wt ileks je laa...coz seme org rse g2..huhuhu

norMAzuan MUstafa said...

aku x pon...ko jek...ish2....
trbongkar rhsia...kntoi ko...ish3....

miSz fitRi said...

die pon sme...
xmo ngaku...
huuhuhu

Solehah said...

suspect b (baju merah) kan.
knl sgt.
hehehe.
ciannya,xde air eh.
mesti x mandi kan.
sbb tuh jdi cm2.

norMAzuan MUstafa said...

opsss rahsia.....suspect nak rhsiakan identiti...hahahaha