Wednesday, July 15, 2009

SEPANJANG/2 JULY

Salam…..lamer gak x update…..n3 nie kire mcm pjalanan hidup aku ler bulan nie walaupon bulan nie x abis g, baru tengah bulan kan tapi dah mcm2 dah jadik kire cam tajuk filem tu r ‘a walk to remember’…..so aku pon mengedikkan jari2 aku untuk menaip nih….

4th July

Lepak2 dengan my old fren, nama dia Zul n Pidauh depa nie memang sebulu otak pon bleh layan gak cam aku…mentality pon lebih kurang jek Cuma x smpai cerdik cam Einstein ja lagi…uhuk2..….dah kenal dekat 15 tahun nie memang kamcing mahhhh, walaupon setahun boleh kira dengan jari ja aku jumpa dia tupon kalu sem break xpon cuti hari raya….ktowg lepak kat Quensbay ‘cuci’ mata….huhuhu….ada cople tuh awek dia sipa tolong picit jerawat lagi kat tepi ktowg tuh…shungguh jijikssss…….disini terdapat sedikit perbualan aku, zul n pidauh……..

Aku: huyooooo…dia bawak aci tuhhhhh….. (setelah melihat sang lelaki memandu RXZ sambil di bonceng aweks die yg agak….)

Dia: halaa….oqang bawak awek, kita bawak BERSABAQ jelah……(dgn nada selamba)

Pidaus: hahahaha……betoi2……depa bawak awek kita tumpang tgk dah la…..

**so my pren nanti aku balik kita p 'cuci mata' lagi noh…hahahahaha……..


5th July (bermula episode aku n bus n seterusnya)

Malam nya aku bertolak nak blik U nie, aku pon nak pi terminal, pi sendiri nih, mak aku g makan kenduri kat taiping…sob3…berat kot beg aku…..selambek jek naik RapidPenang…..ramai lak tuh…adus….

Then around 0005am bus aku pon gerak masuk Taiping, pusat urusan bus tuh, kowang taw npe???? Break rosak kot…..then kne baiki ler….3,4, kali mekanik tuh test drive xleh blah gak….last2 kena tukar bus……. 3 jam weh tunggu baru leh tukar bus, erti kata lain ter’delay lah perjalanan aku nak blik ke U terchentah ini…uhks3…..….

Then bila semua turun kenalah pindah bagasi *word stndart tuh, masa dok pindah qandah tuh boleh plak aku tersalah cekau beg amoi tuh….tapi x di sengajakan ok, dia usher kerek jek kat aku ye r die ingat aku nak ‘apa-apakan’ or ‘tercekaw’ barang dalam beg dia kot, almaklumlah ‘beg pempuan’ mcm2 adooo……hik3…..


10th July (sambungan kisah malang aku n bus)

Lepas solat jumaat gerak g café dengan Adib **housemate, usrahmate, motomate dan bagai2 lagi lah , mamam dulu B4 nk mulakan perjalanan aku ker KL coz kenduri kak aku kawin tapi sebelah pihak lelaki lak, Adib pon nak gerak balik umah die kat Maran, ada owg Maran cni????

Aku nak nyanyi….sbb nak mulakan perjalanan…..hahahaha….

‘Perjlanan ini terasa sangat menyakitkan, namun kau x duduk di sampingku kawan, banyak cerita…’**by akhil hay

Dah ckit2 kunk hujan lak!!…aku dah cakap dah….then sejurus aku abis makan mmg hujan weh, alamak lebat lak tuh….camna aku nak gerak g kat bus stop tuh, adus…..kepala mula serabut, adrenalin makin laju bergerak,muka makin cemas, perut trasa senak, pelbagai kemungkinan mula appear dlm hotak aku,masa mula di hitung,coz bus aku kul 3pm….then jeng3……hujan pon berenti aku pon bergegas dalam hujan renyai2 cam SRK tuh….dgn pnuh gaya jalan walaopun sejuk nak mmpos….huhuhuh….

Then tepat pukul 1505pm bus yg di tunggu2 pon sampai…aku pon naik lah, single seat laghi….dah lah hujan, aircornd die weh sejuk smapai tulang kering, sekali aku tgk pilot bus tuh, mata syahdu jek, mcm die bawak bus tuh sambil tidur jek…..tapi aku percaya kat pilot tuh…..then aku pon cuba tenagkan diri…..

Then dalam pukul 1800pm bus pon dah masuk KL nk gerak g Puduraya, tapi mak I, bukan mak U ok….sosak weh, almaklumlah suma owng baru blik keja, then hari jumaat lak, berpusu2 owg nk blik kampong kan hujung mggu….mmg nk gerak pon susah tambah2 bus gedabak tuh…then dekat nk sampai dah nie…KLIMAKS crita aku yg panjang nie, bus aku involve dlm eksident lak dengan teksi area Swiss Garden otw nak g Puduraya tuh, aduimak….btolkan aku cakap nie smbungan kisah malang aku gn bus…..

Finally aku pon ambik bagasi aku**kali nie x cekaw2 dah sebab aku bawak beg galas jek, aku pon turun dari bus then jalan kaki **mmg la jln guna kaki mna da guna tngan kan.aku pon g naik LRT turun kat Bandar Tun Razak, sempat ‘cuci mata’ dlm LRT..huhuhu…..


nie gamba mase kenduri sebelah pihak perempuan,

parent aku n kawan akak aku, adik aku yg kecik bawak diri, aku n adik besar aku bawak bersabar....coz semua tnya cmni 'mana lauk lg nie, cepat2 topup'...

**hampa nak kata abah aku mcm gitaris limbiskut kan.......


12th July (ada sambungan lagi nie pasal bus)

Nie final day aku kat Shah Alam, bus aku 1830pm, kowang taw aku gerak pukul bape g puduraya???? Pukul 1805pm, mmg giler……. nie akak aku r nie, bersiap lamer giler aduimak……

then abg ipor aku pon men’speed dgn agak laju nyer nak kejar mase g Puduraya…pukul 1830pm sharp aku sampai sana….aku turun dari keta, seberang jalan pastuh lompat pagar kat Pudu tuh, coz nk jln jauh weh, kunk lewat bus lak…malu siotttttt…..cam owng x penah g bndar jek, tapi aku pa pedulik bukan diowang kenal aku pon, then bukan aku selalu guna pudu pon nk blik Penang…muka time tu tetap cver n cool as usual…huhuhuh……

bus aku kat platform 9, ajaib btol pintu yg aku masuk tuh btol2 trus ke platform 9, then cari bus aku, malu weh owg suma pandang aku msa aku naik, yelah naik last skali kot…tanda duit aku bli tiket da berkat r tuh….takat nie pon dah dengar da malang kan…tp tggu…ada g malang…..

Then bus pon gerak lah, then bus tuh nak brenti isi minyak tapi mnyak abis lak kat stesen tuh, ada logic ka mnyak bole abis????? Impossible….then bus po mnruskan perjlanan, then berbaki 15km b4 sampai tol gmbang minyak abis weh….2,3 kali bus ter’stop coz pilot ktowg kne pam dulu bg mnyak msuk…

dengan sisa2 minyak yg tggal bus pon gerak jelah…no choice, aircond ttup coz nk jimat mnyak lg panas , tp suma gelak2 jek penumpang, sporting jek termasuk lah aku…..then sampailah kat Tol Gambang, mse pilot ktowg nk bayar tol engine mati lagi weh, kali nie lg malu….btol2 dlm lorong tol bus tu ter’stop…hahahahaha…….kali nie lagi kuat geng vteren tuh gelak dalam bus aku pon join skali gerak…..hahahahaha……..bayang r tersngkut dlm tol…boleh byang x???? so mlang x????

**tulah kisah2 aku n bus…aduimak….poning then



nie aku ambik gune SLR aku nie, tapi lepas ambik pic nie n msuk dlm laptop aku,

aku trus campak SLR tuh, so kowang klu nak pinjam sumpah aku mmg dah xde SLR nie...lalalalal....


14th July @ kelmarin

Kusangkakan hujan sampai ke petang rupa2 nya panas di tengah hari….cewaaahhhhh….setelah berlaku insident2 yg malang tuh…then jeng3….kat bawah nielah yg jadi…….layannnnnn

Aku n budak2 clas aku n mber2 baik aku kat cni main volleyball, kitowang fight dgn team U nie, alah budak2 MASUM UMP nie……kitowang menang….yeah3…..bukan 1 tapi 2 set weh…..hahahahahahah……mmg aku bangga+riak suma cukup, coz B4 nie kami di pndang kejik jek kalu diowang main dulu tak merasa la kitong nak main gan diowang, conker la jawabnyer…tapi x semua lah….. tapi dendam dah berbalas….main pon sengit jek…..hahahahahha….***gelak bangga lgi……..

Time 2nd set team diowang yoyoor jek menang mase 24-24 then dues, after that diowang leading, 25-24, siap cakap lgi

Diowang: pingat kita punya dah….

Ktowg: mampos ko lah….

Then diowang kene gak last2….kami gak menang…hahahahahha……

Result

1st set 25-21(kot)

2nd set 27-25(nie compemm)


mase nie aku xde atas gelanggang, coz aku g toilet, so mmber aku ganti jap, time die ganti aku tu r ktowng kne ckit tapi nasib bek bila aku masuk aku boleh cover blik, caye x????....lalalalla....


Kalau ada apa2 yg menarik nanti aku unpate lah ek, kalu x menarik pon aku update gak….

k aku tinggal nie gan 1 kata2 bijak pandai, aku pon x pasti saper tulis syair nie….Ustaz Hasan al-Bana kot...tp penullis tu x pnting yg penting kowang n aku renung2 kan n selamat beramal.....

Kita menampal dunia kita dengan mengoyakkan agama kita, Tapi tidak sat upon yg kekal baik dunia atau agama kita

10 comments:

Ir. aSuRaMaRu™ said...

sian ak dgr cte ang mamu....
nak nangis pn ade (melampau btol).... xp

norMAzuan MUstafa said...

plok....aku pon x nngis ko lak lbih2...huk3....

wan said...

saLam..
mamu...
pada mulanya aku dah suka membaca posting kau tuh...
namun pada pertengahannya membuatkan aku memikir kembali rasional mengapa aku membaca posting kau neh..
coz why?
aku cukup x puas hati ngan statement 'DSLR aku'...
'DSLR" konon...
tu pun cakap nak beli yang murah2 jer....
siap nak buang lagi kunun...
BLAH LA LU MAMMMMMMMMMMMMMMMUU.....
si NOPAL tuh..
ko percaye la hidup2 (nak mati2 pun bleh gak).....


ape2 pun....MAN U kite menang jugak.......
HEAL THE WORLD~

Ir. aSuRaMaRu™ said...

saje je wat gimik lebih sket....
wakakakakakakaka....
tp btol kata si wan 2...
DSLR...
mmg ak x caya langsung....
bkn nk condemn ang mamu...
tp mmg ak x caya kalau tu la hasil dr DSLR....
sori banyak2 la bro....
huhuhuhuhuhuhuhuhuh....

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

aku la tu mamu...

=)

miss.purple.r0ses said...

wuhuhu~
layan jer citer bus kau nih..
macam layan muvi..
tersengih2 aku baca sampai abes...
(wah...pandai ko reka cite..)
hua3~
dats mean ko ni xde ong naik bas tu..
=)

norMAzuan MUstafa said...

wan

hah ada aku kisah????
'cak...cak....cak.....cakcak....

norMAzuan MUstafa said...

nopalll

weh nopal manusia yg buat dslr tuh, so x imposble gmba dr dslr bleh gak jdi cm2???
'x bnda yg perfect what'

lu pkir r sndr....lalalala

gadis kampung ......

yes2 btoi dah...

norMAzuan MUstafa said...

miss pourpleeeee

mmg cm muvie waa ckp luu...huhuh

ini 'kisah benar' cm kat tb3 tuh r,
mana ada reka2.....tiada yg benar, mlainkan yg benar2 belako....

bkn x dak ong tp bus syg 'diri ini', so die nk 'diri ini' dok lma2 dlm dia...lol...lalalalala

wan said...

saLAM..
mamu...
bile ko nak deal DSLR tuh?
aku nak jugak weh..
duit dah masuk neh...
hehehehehe..

ade jugak org nk bagi duit kat aku bhai..
mengaji dah la x pandai...
aduyaaiiii..
rezeki lepas kahwin org cakap...
huhuhu...