Saturday, August 22, 2009

awek kamkungkap aku

Salam..

hehehe....saje aku tayang awek aku..muahahaha........acah jek yg minat aku jgn jeles ek....polimik n gimik jer nie......hehehehe......okokok.....sbenarnye aku ingat nak tulis post nie dalam format series tp cam biasak r wat lwak jek...hahaha.......

ok back 2 da pic k....sebenarnye nie kawan aku, kawan chating, kwan 1 U dgn aku....kenape aku letak pic die?? ape yg pelik dgn gmba nie??? kenape aku letak pic die as main topic?? die as my main subject untuk post nie??? yg menariknye, korang cye x yg die nie nonmuslim???? yesssss.....nonmuslim....bukan mualaf k....x perlu btolkan siaran anda k......

ermm mayb akan ada yg kata or 1st impresion akan ckp aku 'weh gatai nya mamat nie','pe kjadah lah letak pic girl nie' 'biar betol'...dll lg....erm bukan xde subject yg lebih menarik tp aku resa biarlah orang lain tulis yg menarik2, aku lbih suka yg simple...bkn pimple k......

mesti heran kan, n ada yg bfikir 2 kali, betol ke girl nie nonmuslim, pakai tudung bagai....muka macam orang melayu, islam....aku series n bercakap benar nie die mmg nonmuslim n berketurunan siam....asal dari pantai timur malaysia......tp apa yg istimewa?? die bertudung kan....

aku tertarik bila die tnjukkan aku pic nie, dan aku sedikit bngga (bnyak sbnarny)...ada kawan mcm die nie....coz bila die tunjuk gamba nie kat aku(aku dah mntak kbenaran die untuk jd subject aku k)....aku terus terfikir and terlintas di otak aku,masyaallah brapa ramai umat islam sndiri yg tidak bertudung, tidak mnutup aurat dgn sempurna tapi die orang dari agama lain sudi nak pakai....mmg lah die x permenent pkai tp atleast nie 1st step die....cmna lak dgn kita yg sedia kala islam nie, islam warisan lg??? tpuk dada tnya iman....

kelebihan kedua yg buat aku tertarik untuk jadikan die subject aku ialah dia puasa hari nie, die cakap die dapat bertahan 1/2 hari, then ckp die x sahur that y lah die x tahan....then ckap hari nie die cuba nak posa penuh....lg lah aku tersentuh, then terus tlintas....'brapa ramai lg umat islam yg x bpuasa??' 'brapa ramai lg yg dah tua2 bangka masih xmo posa''brapa ramai lg posa coz takot orang mgata, that means x anggap posa 1 ibadah tp terpaksa''brapa ramai lg umat islam yg di usung berarak dgn van mayat' then brapa2 lg lah......

so mai kita sama2 muhasabah diri kita jika die yg sorang nonmuslim pon cmni, tp kita nie yg islam x ikot suruhan agama sendiri cmna??...kat mna ltak duduk diri kita??? muhasabah diri kita di bulan ramadhan nie, tingkatkn diri kita bagi mantapkn iman kita, ibadah kita.....x malu ke kita kat orang mcm die???? malu sehhh.......

so marilah kita sama2 tempuhi bulan yg penuh barakhah ini, jika rahmat nie pon dapat kat orang mcm die, tambah lah kita nie....kalau x malu sesama manuisa pon, malulah dgn Allah swt, malu dengan diri sendiri, aku pon malu kat die coz aku pon x sempurna jiwa.....so di fakulti ramadhan nie jom kita pakat skor 4 flat klu bleh, klu x leh pon buat cikit2, dpt 3 above pon dah alhamdulillah dah.....then sambung lak di fakulti syawal and sterusnya dengan maintain dgn amaln kita di bulan ramadhan nie...

**Dia menentukan rahmat-Nya kepada sesiapa

Dia kehendaki.dan Allah memiliki kurnia yang

besar (Ali 'Imran:74)

p/s::tq to pmilik diri and pic nie, jasamu di kenang....semoga awk selalu di bawah rahmat dan di bukakan hati

29 comments:

ayie said...

owh...awek siam....
kat utara ni mmg banyak awek siam...
muka diaorang mmg x tumpah dengan muka orang melayu....biasa la..kebanyakan negeri kat utara ni pon dulu jajahan siam gak kan....
tp apa yg istimewanya...kebanyakan awek2 siam kat sini selalu gak pakai baju kurung..walaupon x bertudung...
tp awek2 melayu lebih suka pakai baju adik2...(sampai mencucuk mata lak tuh...)
aih..dunia2

Azi$M@t_BaDU+ said...

mmmmmmmh.....
xnk komen ang punye post dulu....
nk komen gmbr tu dulu....
mmmmh.....kasi kt aku gmbr tu....
kalu ade contact pn boleh....
nk je die jd subject Projek Islam & Dunia aku.....
boleh?

ok....skunk go back to the post...
mmg btol....
Tepuk dada tanye iman.....
Ramai muslimat y xpkai tudung....Ooops!....sowi...PEMBETULAN...Ramai wanita Melayu Islam yang xpkai tudung...free hairlah katakn....Kononnye die lah pakai syampu mahal...WEEEEEKKK!!!!...boleh jalan r....
Mst perkara nie biasa kite dgr....Dulu Sekolah Agama...Skunk?...FREE HAIR....Nape nie tjadi?...xde pendedahan....Mak Bapak wat xtaw...Xtaw r kalu parents diorg bangga dpt ank Free Hair....

xkn nk kata r....
ade satu hari tu....
sorg mamat nie dh r xpose....
buat selamba badak je mkn depan aku.....
bangga r konon.....
Sendiri mau ingat r....
umo dh 20 tahn...dh nk kahwn dh pn....Mcm mana nk memimpin keluarga kalu mcm nie....
nie r salah satu punca masalah dlm keluarga-KETUA KELUARGA XMAMPU NAK DIDIK KELUARGANYA MENGIKUT AJARAN ISLAM.....

setakat nie jelah....
lagi pun nie cume komen je....
SAMEKOM....
SALAM RAMADHAN

iela_ump87 said...

wah bgs arr girl nie kan....

Ir. aSuRaMaRu™ said...

ni yang buat aku respek sama ang mu....
aku pun dah naik menyampah ngn dak2 melayu Islam yang x nak pakai tudung nih.....
tegur pon wat de je....
mmg hamjadah ah.....
anyway selamat hari kedua pose tuk ko and the geng....

yoro okino said...

bagus laa..
ko terus kasi sokongan kat die..klu aper2 yg dier nak tahu pasal islam ko bantu2 laa..mudah2 tuhan buka ati dier..

yer ramai dak2 melyu islam xpakai tudung skunk..kat tempat aku ader yg depan parents jer pakai tudung..kat belkng free hair..nak tunjuk kat saper xtahu laa..aku pon kandng2 pon ader gak cacat cela dlm menutup aurat nie..tapi insyallah laa..selagi boleh tutup aku tutup...aminn

wan said...

saLAm.....
wah2.....bulan2 posa je la aku nak tgk posting2 ke arah amal makruf nahi mungkar ni.....kalau selalu nahi makruf amal mungkar je,,,,,,

weh.....
mamu... kau nasihatkan lah si azis ni....nak bagi saLam tu betul2 .....kalau xtulis penuh pun tulis SALAM je....bkn SEMEKOM....ayat awal die cantekkk dah....tang salam slack....

ni satu lagi...sahabat besar ko mamu...si nopa tu.....
tegur die...
kita ni mana bleh menyampah2 kat org....benci2 kat org melebih2..
korg pun tau hadis dia....
kalau tegur buat de je...kita tegur lagi......amal makruf ni kerja berterusan.....kalau kita tegur diorg sape lagi.....
ingat tu nopa......

satu lagi bro....si yoro tu....
mana bleh selagi bleh tutup die tutup la.....
ini memang syariat......
menutup aurat itu satu syariat, kewajipan bagi kita untuk melakukannya......sampai mati pun kena tutup......hatta mayat pun xleh dibuka auratnya sesuka hati...

k bro....salAmaT beraMaL di BULan RamadHAn.....satu lagi....DSLR tu bile kau nak kontek aku bhai>?ade ke xde barang tu,,,,lu sem bang ken cang la bro....

norMAzuan MUstafa said...

almak pnjang lak kowg komen.....bleh jd 'sub blog' lak...hahhaha....tp tq coz alert gn post aku....

ayie::
btol2 aku stuju, aku tgk girl nie pon lbih ska pkai bju mlayu g clas, die ckp lg slesa...bkn tkat bju adik jer weh...bju bayi pon diowang pkai gak wehhhh...

azuan said...

harp2 terbuka hati dia untuk masuk Islam...

norMAzuan MUstafa said...

ismat::
ah ko xde2...nme pon identiti d rhsiakan....bek gua ambik kat gua...lalala....muahaha.....

islam x penah beza mat....suma muslimat gak weh....x kira lah pkai tdung or x, tp orang islam tu sndri yg nk 'bezakan' allah swt....nnti aku wat ulsan psal nnie....best gak idea yg tmbul dr coment hang nie...ermmm pnah sgt mat....tp nk wat cmna mnusia di beri 'pilihan' kn...

ermmmmcmne system kkluargaan x pncang kn....klu parent cmni x posa dok ada...so lhir lah gnerasi cm dok ada nie, freehair....sendat lah pa lah....tp x iman tu x d warisi kn dr parent yg bertakhwa skalipon.....

norMAzuan MUstafa said...

kak ila::
lg bgus dr kbyakan kita, termasuk orang yg tlis post nie

norMAzuan MUstafa said...

nopa::
klu ang bru nak naik...aku dah lma dah naik.tp cm aku sllu kta mnusia 2 d beri plihan...bnyangkn Allah swt bg blasan ots...xde excuse....x ikot kne pnah ptir trus ker....xdelah bnda cmni...nie lah tggjwab kita.....uik xleh maki2 tgh posa....huhuh....k nnti aku smpaikn ucapan ang tuh ek...huhuh

norMAzuan MUstafa said...

yoro::
erm insyaallah aku cuba sedaya upaya aku untuk bntu die...tp aku sndri cetek hal agma....x stnding pnghafal surah n sunnah...but i try my beshhhh...

nie lah kte islam skdar mngikot tmpt n stuasi...xpelah mak bpak die x nmpak...Allah swt nmpak kn....bdoa lah dpt hidayh diowang tuh....timah ker, tijah ke, hamidah ker....yer dak..

norMAzuan MUstafa said...

wan::
y b4 nie aku x peanh wat post cmni ka???

bab ismat ek...erm itu mayb identiti 'salam' die kot, skdar tlisan bkn dalm sbutan...tp cmna pon akn ku smpai kn....insyaallah...

bab nopa...ermmm btol ckp ang, n btol jgak ckp die....die pon ade jek mber freehair, myb x smpai thap bnci gilak lah...teremosi kot msa kkomen.. ..tp cmna pon aku akn smpaikn....

bab yoro....erm myb bkn mksd die apa yg aku fkir msa mula2 bca coment die n ang gak.....mayb mksd die 'try best she can'...tp dlm keadaan ttntu umat islam bleh bkak aurat gak...yg aku g dgr cramah lah, bnyak lak nk ulas kat cni...cmna pon gua akan sampaikan gak....

dslr ek...erm apa kata lu deal trus gn nopa...amcm???? komitmen aku dah brubah...hik3....

norMAzuan MUstafa said...

azuan::
yup btol2....sama2 kita doakan...tp aku sndr x pnah sbut bnda nie kat die n x nk aku kwan gn die sbb nk bg die msuk islam....klu ada kita terfikir cm2 mayb ptt ubah persepsi...coz adalah sbbnye...k azuan slmt bposa k

Ir. aSuRaMaRu™ said...

mu....
bukan baru la...
dah lame sebenarnya...
cuma pendam je....
hehehehehehehehehe....
tu la...
bln pose maki2 kang kurang lak pahala....
hehehehehehehehe....

wan....
bukan benci gila2 la wan...
tp benci sbb dia x tutup aurat daaa....
kawan ttp kawan....
anyway mmg btol ckp ko 2...
kita x leh cpt putus asa dalam dakwah ni.....
gua sokong sama lu bro...

p/s : wan... ang nak DSLR ke?? kalau nak kasi info laa... leh ak tlg usha2kan.... gtau bajet ang bape pastu aku carikan.... xp

norMAzuan MUstafa said...

aku silap sign in blog orang ke????alo2??.. xp......

Azi$M@t_BaDU+ said...

Ooooppss....
Sowi kalu aku mncetuskan ketidakpuasan hati org len....
sbnrnye aku xde niat pn nk mpermainkan salam....
itu cume sekadar taipan je....
kalu ikhlas dari mulut n hati kompem ku ckp " ASSALAMUALAIKUM "...

ok....back to topic....
Topic nie dh cetuskan kmbali utk aku wat balik renungan2 aku....
MEKASIH....
ASSALAMUALAIKUM.....

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

member kita pun ramai yg dh free hair dh...

yg heran tu kebanyakan yg p belajar kt kl suma free hair

apsal erkk????

norMAzuan MUstafa said...

ismat::
xpe mat....silap blaja, salah pukul jek....hahahhaha

gadis::
ermmmm e2 1 persoaalan gak tuh, tp masih ramai yg maintain kan...ygb pnting hati, kat mne pon kne cmpak....iman nak gempak....ye dak....KL ek....erm....mayb sbb 'ibu negara' kot..

miss.purple.r0ses said...

huhuhu...
::muhasabah diri sendiri ::

eiyka said...

erm..cm kenal ja pmpn nie..
dak UMP nie...cm kenal ja bilik dlm loker dia...huhu...

wan said...

saLAm....nopa...
aku ade bajet dalam seribu .....

kau rase2 ade x DSLR dalam seribu?

::.SaNg PenCinTa MardHoTilLah.:: said...

kt mne2 je dak2 nie ble bersidang..mengagumkan..

norMAzuan MUstafa said...

miss::
toink3....

ieka::
dah bg taw pon dia bdak ump....x bca post ka????

norMAzuan MUstafa said...

wan::
AKU SALAH SIGN IN LG KER BLOG ORANG NIE????????

pencinta???
ermmmm......gasak...

eiyka said...

ak tau la bdk ump then mksd ak...ak knai bdk 2....huhu...

norMAzuan MUstafa said...

ieka::

ada aku kisah???

faza4peace said...

islam yang kosmetik kan..

menarik blog...

norMAzuan MUstafa said...

faza::
ermmmm.....kosmetik, kosmik,statik, dan len yg 'ik' g lah.......