Sunday, August 30, 2009

i wish all merdeka day is ramadhans day

salam.....

Malam nie lah merdeka paling beshhhh sekali aku rase salame 21 tahun aku hidup atas planet nie dan Malaysia nie....b4 nie kalau malam merdeka memang 'merdeka' shungguh2 orang Malaysia nie....aku pon tataw apa yg 'merdeka' sangat kalau setakat boleh takbir negara nie macam kuku besi.....undang2 ikut suka hati depa...ermm.......

Tapi camna pon aku puas 'sambut' merdeka malam nie mengikut acuan aku....bila aku dah masuk ke fasa 2 ramadhan....malam ke-10....'fasa pengampunan'.....so dah masuk fasa kedua dah kita suma kn......so keep it up and just 20 day left and after that we are really 'merdeka'.....so bolos saja dinding itu....yezzzaaaaaa...........

Ok back 2 da 'merdeka'...kalau sebelom nie ada lagi orang islam yg sambut merdeka sambil langgah 'harimau'(tiger) kat dataran merdeka, sex party kat bangunan kosong, batting rempit, party sampai pagi kat disco, layan pill, layan nyah.....dll....this year mungkin 'kurang' lah...bukan xde tp 'kurang!!!'.....tp 1 step better then b4 lah..

Kenape aku cakap camni, terbuka sangat??? coz lastnight aku g rempit hantar member aku kat terminal dalam pukul 2.am, aku member sje pusing2 Kuantan jap otw nak balik tuh....saja gatai tangan bawak moto aku lalu 'lorong garu'(sarang nyah).....aku ingat nyah2 nie posa bulan2 posa nie....tp bukak 'bazaar' diowang cam biasak jek....kiranya dlm 500m jek dari masjid tu...mmg 'bazaar' diorang still rancak lah walaupon waktu bebuka dah overtime kan....tapi nie 'santapan' 'berbuka' len lak diowang served kn.....

Aku tgk nyah2 nie mmg cun, bergetah, tip top, mantoppppp....muka cam erra pon ada, datuk ct pon ada....'jalan kucing' (catwalk) dia kalah ratu kebaya sehhhh......tergoda maks......opsssss......tapi diowang bukak "bazaar" tu 1 hal, aku x heran lah sangat...just tefikir, klu xde permintaan mne nak ada orang jual produk kn....ye dak......so lu olang pkiaq r sendiri lah yer....

Tapi nie aku heran, memang heran....pejabat agama kat situ, pejabat utama pentadbiran negeri kat situ, masjid lagi lah dekat....tapi aku tgk diowang nie bukak 'bazaar' open gler....kalah cik din paya terubong bukak kedai cendol siang2 buta masa bulan posa....adumak.....PBT pejam mata ka???? aku tengok PBT klau siang asal salah sikit parking transport.....zuppp(effect bunyi).....saman sampai....tapi 'bazaar' nie mcm 'halal dan toyyibba' jek.....masalah2....

So tanya balik diri kita 'merdeka' sangat kah kita kalau cmni???? selepas 52 tahun merdeka nie jek kita ada???? tepok telapak bunyi kn so tepuk pipi kasi sedar ckit....aku pon x sedar lagi nieh...tapi same2 lah sedar.....aku pon x pandai mengarang puisi, tidak ku pandai bermadah berseni.......

So dari aku selamat mnyambut kemerdekaan dengan hati terbuka, tak kiralah apa bangsa, agama, warna kulit atau fahaman kita....bukan masanya lagi kita nak bergaduh sesama sendiri sedang kn 'orang luar' ketawa melihat tingkah kita.......salam ramadhan......


'kita menongkah dunia dengan hanya memandang kehadapan,
hingga kadang kala lupa
apa yang di belakang.......'






p/s:sumpah bukan aku yg ambik gamba nie....si nopal yg amik
die kan ade DSLR....allalalala

9 comments:

Ir. aSuRaMaRu™ said...

oit2....
ape kes lak ak yg amek gmbr tuh....
siot ah lu bro...
bulan pose ni ade lak men fitnah2....
walaupun wa ade kamera wa tak brani amek woo gmbr org2 x senonoh ni....
wa dak baik beb.....

p/s : slamat berpose tuk sume dak2 umah kita, moga2 amalan kita makin mantap bulan pose nih...

norMAzuan MUstafa said...

nopal::
oo...bkn lu ekk baiiii...wa ingat lu...uhuks2.....tgk cam angle ko sllu shoot jek....muahahaha.....

p/s:budak2 'umah kita'???
helloooo

Ir. aSuRaMaRu™ said...

lol....
ak dah agak ang salah orang....
ak mana la lalu nak tangkap gmbr2 cmni...
kalu gmbr kete ke...
gmbr bunga ke...
ye la gua yang tangkap....

p/s : umah korang ah... x_X

norMAzuan MUstafa said...

lu lalu x tngkap gmba tp lu 'tangkap' diiowang trus...muahahaha

Ir. aSuRaMaRu™ said...

uish...
wa talak brani woo....
wa manyak takot woo....

p/s : ak pnah lalu kat situ ngn epunk kul 3 pagi, mmg seram beb..... x_X

Mac Caulay T.O.S. said...

hahahaha..
aku dh siap dok lepak kt padang tu mamu oi...
lawa dowh..klah pompuan biase..
hahahah

norMAzuan MUstafa said...

yop::
ek.....
yopp..........
ewwwwwww.....

miss.purple.r0ses said...

aku pun suke gak kdg2 kalo bosan pusing tmpt ni..cuci mate..heee~

norMAzuan MUstafa said...

miss::
gulps.......
ok lah....diowang lki kn...ko cci la mta mna taw diowang tgoda kah hekow...leh gak diowang bubah...muahahaha