Saturday, March 7, 2009

1+1=3++



Salam....

ermmmm skunk jam di tangan aku mnunjukkn pukul 3.34.53 saat...aku baru sampai kat bilik nie bru jer lepas minum2 n tgk midnight movie...best citer die siot, pasal basketball team yg ada 'black' player dalam era 70'an cam tu, camne diowang nie di anti oleh white pnyer fans and others team...tp gua bukan nak crita pasal 'black' nie....gua nak crita lagi 'black', kira lagi hitam lah crita nie......crita apa??? tunggu.....


cerita yg lg 'black' nie ialah(skema lak bnyi) pasai 1 cople nie dduk hjung skali kat cafe td....aduiiii....naik berbulu mata aku tengok...main gesel2 kaki lah, tarik2 rambut lah(guna jari pon boleh) panas2...aku pon dapat gak share dosa kat situ td....aduiii....ermmmm kat cini timbul persoalan kat aku 'bila cople nie need all that ka'??? 'takde cara lain ka nk tunjuk kasih sayang tu???' 'need to show off ka???' aduiiii.....mata makin panas, punggung makin kebas(duduk kat situ lama sgt tgk mvie).....

kalau betol sayang aku rasa mesti depa tak buat semua tu, coz aku percaya diowang sedar dosa kalau buat mcm 2, so yg laki x buatlah tkot si pompuan tu dapat dosa coz benarkn, dan si girl tu lak halang la laki tu dr sentuh dia tkot dpt dosa....ye x???? nie baru la btol2 syang kn....

mungkin ada yg setuju dengan aku n ada yg tak kan??? setuju dengan aku tak penting tapi yg penting kowang kena la satuju dengan ISLAM coz itu dah memang hukum dia kan...so tak stuju dengan aku lantak hampa la......kalau rasa diri tu ISLAM setuju la dengan ISLAM n hukum2 yang dah di tetapkan NYA, kn2......lu fikirla sendiri.....

kowang tertanya2 kan apa kejadah nya math aku nie, 1+1=3++ macam x pi sekolah ja kan(memang x pi dah lani kat U).lalalala...nie sebenarnya math ISLAM....uik pelik kan...
k cmnie its just symbol untuk perbuatan 'copule' tu sendiri...mudah jerrr....

1 (lelaki) + 1 (pompuan bukan muhrim laki td) = 3 (lelaki+pompuan+syaitan)++

so aku seru kat kowang n diri aku sendiri yg hina ini dan tangan aku nie yg penuh dengan kekotoran supaya sama2 lah kita menjaga pergaulan kita antara sesama kita kan...nampak kecik, nampak mudah, tapi sebenarnya besar weihhhhh.....so itu saja dr aku yg masih mencari AGAMA aku sendiri.....

*aku bukan anti couple kalau korang dah couple lah, tapi biarlah hubungan itu x tercemar dengan dosa....contohnya kita terjun ke dalam lopak yg berlumpur , sedangkan ada titi (perkahwinan@keadaan terkawal) untuk kita nak seberang lopak tu, so gunakanlah titi tu sebaiknya(kalu x kufur nikmat x guna..huhuh)....


*nie just 1 teguran n kawan2 kalau tgk aku pon buat mcm nie tegur2 lah aku ek, coz aku 'manusia biasa yg lemah, di mana melihat kelemahan n kesalahan orang lain dengan niat utk jadi manusia biasa yg luar biasa'........

......watammat....

10 comments:

wan said...

salam..mamu..aku rasa bab ni dah lama disentuh..dan ianya tidak akan tamat selagi dunia belum kiamat..aku harap couple yang dalam cerita kau ni ialah org seagama ngan kita..kau nak tau mamu..sbenarnya couple ni ialah istilah yang direka oleh mereka sendiri (org yg couple tu)..sebagai topeng ataupun alat untuk melempiaskan nafsu mereka..x kira laki atau perempuan (sama saja diorg tu)..walaupun tgk bertudung tapi perempuan tu tetap ada nafsu..dan aku percaya mamu..walaupun kita juga ada nafsu dan ada terfikir nak jugak couple tapi kita percaya dan mencari kisah cinta kita yang terhasil daripada ikatan yang suci dan tulus..dan aku berdoa agar bertemu dengan teman hidup yang baik ..ingatlah mamu..Allah menyukai org2 yang sabar,,..renung2kan dan selamat beramal..adiooosss...

norMAzuan MUstafa said...

waaaaaa....mendalam ne.....

iela_ump87 said...

ehmm
hidup nie penuh cabaran n godaan

-aZa- said...

salam mamu...

ni dia mami dah mai nyibuk lagi dan lagi dan lagi...

1st skali mami tengok ejaan dah cantek dah..lancar pembacaan tadi (aiseh cam cikgu bm lak)
2nd memang tepat la setepat tepatnya kupasan mamu kali ni..mantoppp (bak kata ustaz zamri tv9 dekaaatt di hatiii)

- waiting 4 da next entry -
- buatla dalam bi laks -

heh heh heh

-aZa- said...

haaa abg...~~ eh mamu..

tadi mami kuaq tadi..sambil melihat pemandangan di kl, shah alam, yg tak brapa besh ni (ada ka tengah2 kota ni berharap nampak laut??) hee..mami terpikiaq satu benda la yg berkaitan ngan isu mamu tulih ni...iaitu..jeng jeng...

ni apa yg mami pikiaq la kan..mungkin betul, mungkin tak..pada mami la, 1st skali kita jangan cepat menghukum+bersangka baik..bukan kata perbuatan dia baik..tapi kita kena pikiaq semua aspek..latar belakang family dia, kawan2 dia..mungkin, mungkin dia tak brapa nak tau perbuatan dia salah, mungkin itu adalah satu ujian utk lihat pulak tindakan kita..contoh macam mamu buat ni..baguihla, dengan harapan depa tu tiba2 terbaca blog ni..tapi kalau depa tak?
yg mami cakap ni mungkin kaedah dakwah berhikmah..yang penting kita sentuh hati dia utk lihat kebenaran..

tapi tak semua akan setuju cara ni huhu...depends..

tengok jangan percaya..
dengar jangan percaya..
siasat dulu...

adiosss mamu....

mawien said...

kdg manusia nie die tau je, ni xleh, 2 xleh, tp die buat gak..he2..tp de gak yg mg xto..or dowg dilahirkan da mmg tbiase ngn bnde cm2, so kt pn xle simply judge dowg..kne siasat dl..cm -aza- ckp, he2..

eiyka said...

mamu, kt ne ang ambk gmbaq tiang kayu da tulih cm 2??

ang wat vandalisme ekk??
hah...kantoi....
hahahhaa...

natashabdkarim said...

salam...
hah ni pn ak xsuke...
adekah bende ni dah menjadi kemestian kepada mane2 couple utk buat tu sume...

Ya Allah..jauhkan diri kami dr semua godaan yg boleh membawa kemusnahan kepada hidup kami....

Amin~~~~

b_anna (^-^) said...

stuju3..
mmg hot tol..nyampah tol la dak2 kapel ni kan...stkat kapel xnunjuk kat owg xleh ke..gedix n miang tol laa..

norMAzuan MUstafa said...

ermmm x thulah nak kater cmne kn.....sy just kemukakan pndapat...
tq 4 da coment guys,....