Friday, July 2, 2010

jiwa tiang gua yg nyusahkn org




salam....

hari nie 2/3..esok budak2 bru mndaftar masuk U...gua ucapkn g.luck n ahlanwasahlan(arab ckit) ke dunia kami nih....gua xde byk harta, xde byk ilmu, xde hati nk d kongsi...tp gua sedar luorang leh punya.....

gua ucapkn mber2 gua, junior2..rakan taulan dan.....bersedialah menjadi mahsiswa yg bukan gua tgk ilmu dunia jek cekaw tapi akhirat pon cekaw gak....masuklah masjid skli 2 smggu jd lah kn..kenal gn jemaah n rasa apa tu islam....

utk yg dtg ke UMP secara pribadi gua ucapkn slmt dtg ke kluarga nih..bersedia lah utk berkorban n berjuang...as usual org ckp xde bnda yg senang d dunia..n tu UMP tawarkn...so leh lah cuba2 yek...

main topic gua arini BANYAK BENDA GUA X SUKA n gua cayer per yg gua x suke nih bertentang gan ramai org...n gua x pkse diowang pon x suker suma bnda yg gua x suka nih...
gua RUMIT, BOSAN, BNYAK KRENAH, X SERIES, UGLY,BENG ONG DLL...x dpt gua list kn..

bak kater puan norazlin MUKA NMPAK BNGANG NIH....so gua admit gua mmg bngang....realiti bukan fantasi.....(af??? gua bow gak) so gua nk susun jari 10 gua mintak maap...
gua mmg cengini atu camno??? (ade stok gua bebel x???) ahh g mmpos....page gua, gua punya suker...

lastly gua xde per nk ckp...hdup gua kdang2 cm mmpi gak...mmg gua rse cm2..org nk ckp gua mrendah diri ker, byk bebel, serabot ker dll itu trpulang...mmg gua cmni...take it or leave it gua takot nk tgk realit hidup gua 4,5 tahun lgik...gua da plihan dlm hdup brjaya or g mmpos...xde in da midle...

so kesimpulanya dengan itu saya maklumkan nie lah gua...illali'qa..

p/s:lamer gua x bebel..so trime lah ekkkk




9 comments:

asuramaru™ said...

bro...
wa tgk blog lu cam suram dan muram je...
cube lu kasi refresh sket ngn theme baru...
konpem kacak ah bro....

gembala suara said...

nopa...kau baru tahu ke...blog mamu mmg camni...ade xpe,xde pun xpe...dia nak buat mcm dia xdiperlukan...mcm sampah lah lebih kurang...tapi kau jangan panggil dia sampah...kang merajuk plak dia ni....sabar mamu...nopa mmg saje nak kasi kau panas....aku pun panas..nasib dia x kmen blog aku...
Shell eco marathon mcmana?

asuramaru™ said...

aku x kata camtuh....
ko je wan....
aku cume memberi ilham sket kat mamu jiwa kacau ni....
kalau refresh balik blog dengan tema yang lebih menarik kan best...
konpem lebih kacak dan bergaya....
skg ni bukan x kacak dan bergaya...
tp simple2 je.....

chah~ said...

ko bebel ape? aku x paham.. haha

|| saYuri sle7in || said...

apakah ??? xphm p0st neh..pesal jiwa kacau ??ap yg brlaku??ahaha...tah pape ak neh...

fadilah said...

kuatnye bebel...

Khairunnisa Ithnain said...

lek bro~
gua pun kadang2 rasa gtuh jugak..
bukan kadang2, acapkali..
tp mama gua pernah ckp, kite xyah nak susah hati pkir pasal perasaan org lain, sbb manusia mmg susah nak difahami.. baiklah kite susah hati pkir pasal ALLAH. when we try to feel and understand ALLAH, automatikaly, all mans an olso our self will be fine~!

komen aku terkelaut ke? bukan kan? btw, have a blast~!

norMAzuan MUstafa said...

asu:
tgk lah nnti2 nohhh

wan::
ur right

chah:
ermm ntahla wei...

norMAzuan MUstafa said...

sayuri::
ntah ko...sape2 ntah....aishhh

fad::
mestilah kuat!!

khai::
tq m.cik..t cre kat sne k