Thursday, July 22, 2010

jiwa tiang 2


salam...

mase nih hati aku masih 1, jiwa aku masih 1...teringat mmg teringat...syg?? mmg syg....
kadang2 jiwa celaru samade syg atau cemburu, tapi jurang mmg besar antara kita, dari mula jalan nih sama2 dah tahu, saya cuba belajar menerima dan terus menerima, cuba nak bantu tapi sy mula jadi beban dan masalah makin menimbun...

jalan tersedia, jiwa sy sempurna??? rasa cacat bila memandang dunia...diri terdidik baik?? hanya luaran n kata2 menjadi topeng...cuba nasihat?? sy x sempurna mugkin itu kata2 paling sempurna...nasihat n permintaan dari jiwa??? x ckop bg semua....

tuhan itu satu jiwan aku 1 dunia itu satu....x cukup menadah tangan jika tgjawab dan hidup sendr tersepit d tengah, lambat menyapa di fikir pengabaian, jiwa n badan yg letih perlukan makanan x dilayan kerana '1' tp itu tgjawab, itu jalannya...terpulang pada jiwa yg kritis....

jahat baik itu sifat manusia, ada yg sempurna?? hanay jiwa yg perlu berjalan kearahnya, dr berkelebihan??? hanya sandaran dimata menjamu hiburan dan pengisian mata dan jiwa, hiduo ini jiwa ini terdiri ringkas sekali, x suka di sendakan begitu jugak disendakn...

jiwa ini kolot, diri ini ortodok, x dapat terima dan suka semua kemahuan tapi sentiasa terbuka dengan pembaharuan...jiwa ini pernah berkata xkan ada apa2, tapi d akhirnya jiwa in perlukan '1' jiwa yg sunyi dan jauh dr diri...

waallahualam.....

12 comments:

matsyah said...

mende nie... xpaham aku... wawawawa

.fateha aziz. said...

wow! the A Samad Said of Mazuan. deep meaning yet meaningful. all the best =)

gembala suara said...

mangkuk betul korg ni...member aku si mamu ni dah bagi hint la tu...maksud karangan darjah 3 dia ni ialah, dia sudah penat berjuang untuk MechaPro bersendirian, dia perlukan teman hidup, dia sudah bersedia untuk berjuang berpasangan ! waka waka....jadi...sape2 yang masih single dan ciri2 laki idaman dia lebih kurang seorang mamak, hitam2 langsat, bleh la cuba rujuq kat mamu ni. Dia pun seorang yang bleh nego. hantaran jangan tinggi sangat, kang hbs plak duit ptptpu dia...

~(^_^)~ said...

yeke gembala suara? emm.. sape xletih brjuang untuk org yg xpnah hargai perjuanagan kite.. ~ops.. maaf mamu.. dok provok lg bdak.. n now kat blog tuan presiden lagi.. hu3..~ lalalalala

nur~ said...

pk ck.miss nani tu garang.
huhu.
pk ck.kalo nk crik calon,plih la yg solehah.
mmpu m'bwa cnta kalian ke syurga.=)
contoh mcm k.umi.hehehe.
contoh jer yea.
moga b'jya dlm p'crian.
mga ALLAH tnjukkan jln~

norMAzuan MUstafa said...

matsyah:: qalusalama'

norMAzuan MUstafa said...

teha:: m i?? huhuhu

gembala beruk:: opssss..penat bjuang??? ko rse aku jnis cm2???
yup 100% btol

norMAzuan MUstafa said...

dayah: korang slh fhm nihhh

nur: dah faham ke situ lak die...contoh?? ko xleh ker?

asrar_qalbi said...

jiwa yang satu tgh kacau ke mamu?

nur~ said...

ala..pk ck nih.owg doa yg bek2.
amiin jer la..
owg xckup umo lg la pk ck,
matrx pn xlpas2..
any way, slamat b'jya dlm p'crian.=)

~♥~A.f.i.f.a.h.S.o.l.e.h.a.h~♥~ said...

penin pala aku...huhu..mamu..mamu...
berkias-kias bngt ko reveal jela pe maksud ko..
hiiiiiiiiiiiii~~

norMAzuan MUstafa said...

epon;agak lahhh

kinah:pndai la ko..bdak2 lgik diam sudeh..hahaha....

madi:gua pon x fhm lah....