Wednesday, November 10, 2010

KG da Part 1

Kawan gua =KG

Arini gua nak cerita pasal KG…more then 20 tahun aku kenal die…tido sekali..makan sekali…main sekali..main apa??? Itu leh jawab sndr….gua nk cita bab KG nih sbb ramai dah sound2 gua kn… suh gua update…k guys u ask 4 it….KG will be my subject….

Mayb part 1st pasal KG nih gua bagi mukadimah dulu lah, ye dak…kunk luorg ttba terjun kat page gua nih apa pon x bleh….then gua nak WARNING…luorang bace ker, hape ker….layan jek…then gua paling bnci bila ada komen cmnih…’SYUKUR LAH ORG LEN LG TERUK’….that I call it as komen xde otak….xpon… ‘X ASK MORE! TAKE IT’….aku gantung diri kerr lepas cerita suma nih?? Tuh tnda syukur r tuh….

KG nih born kat satu umah kampong, yg terletak sedikit terasing di atas bukit..d sambut bidan misi klinik kampung tuh…ala zaman nih misi naik beskal mini lg nih…skunk busuk2 nek EGO misi2 skunk kan….so xde hospital2 suma..beranak dlm umah sudeh…n KG nih disambut jugak oleh mmber baik mak die…

Mcm budak2 len, zaman budak2 KG same jugak…KG men guli, gasing, congkak, msak2, main parit..tangkap ikan gapi, guna penapis yg die rembat kat dapur umah die…wehuuu….what a life kn…biasa bro budak setinggan…mana ada sungai, parit jelah…binatang paling rare d mata budak2 zaman tuh n jugak KG…bila Nampak biawak makan sisa dari paip umah org yg mengalir dlm parit tuh…rasa cam kat mini zoo kan nampk biawak…huuu….

Uniform KG hari2, sluar pendek….t-shirt koler yg dah lekang, mayb org bagi kat mak si KG nih, tren la kn bg2 baju nih kn.. then selipar power rangers xpon ultraman yg biru then plastic grafik putih tuhh…yang bila slipper nih putus die punya kepala die tuh…KG cepat2 cari paku, tak pon dawai…nak buat apa??? Panaskan dawai tuh then cucuk kat getaH kasut selipar jepun tuh nak buat holder die, gantikan punat getah penahan yg putus tadi…saving 3,4 henget kan….

So KG DGN AKU nih kamcin lah, KG champion jugak bab2 panjat pokok nih, ckp ja buah mempelam mana nk d kait…pantas d naik…sbb?? KG nih kurus jek….so senang nk naik…peveret port KG katne?? Pokok mempelam apa x taw jenis dia, yg besaq tuh belakang rumah tok dia..sbb?? pokok tuh tinggi then leh nmpk 360 dgree ‘DUNIA LUAR’ dunia di luar kawasan setinggan tuh….dunia yg org kaya2 dduk rumah teres…rumah flat…apartment….kondo n lain2….so KG sgt suka tgk benda2 tuh…sbb die rase itu ‘DUNIA YG ADA KELASS’…sambil usha tuh….smbil selak2 daum mempelam tgk ada buah ka tak dak….

KG nih bab tgk kartun no 1…fveret masa tuh bila petang…tgk crita GABAN…zaman tuh mana ada MASK RIDER DEN O RYUKI tuh….opsss….tp yg paling bengkek masa tuh…sbb cerita OSHIN pon men masa yg sama jugak…so si KG dgn nenek dia berebut2 TV nk tgk fveret masing2…selalunya KG akan mengalah then dpt tgk masa iklan ja keluaq dari crita OSHIN tuh…t upon iklan Fab baru ja mula then si KG nih tukar chanel GABAN dah kena sound ‘bukak lekaih OSHIN dah main nuhhhh’…si KG pon pasrah….tu zaman sblom KG masuk tadika KEMAS lah…kemas la sgt kn….

Will be continue…….zaman dah masuk sekolah tabika……



4 comments:

nazalya said...

hoho.. teringat zaman kanak2 riang dhl.. aha..

gembala suara said...

mu,,,,masuk lah bab makan nasi lauk ikan sepat masak lemak ke, pucuk ubi rebus , sambal nyiuq ke...kasi terliur budak2 bandar mcm aku ni....ewah !

norMAzuan MUstafa said...

naz:
huhuh..knk2 ribena???

wan:
will b performed..later bro...bndar gila btu hampaq nohh...

aya ~(^_^)~ said...

kenangan kecik2 dulu mengusik kembali.. waaa.. besh2..!