Saturday, May 22, 2010

kalau dulu!!!


aku duduk pikir, tanyer, jawab, soal cari puca dan bagai2….

Da orang complain aku x update blog…adesss….selamat hari guru semua cikgu2 aku…

Walaupon lewat xper aku nk wish gak…ade aku kisah?? Lalalala….

Aku tingat mase kecik2 pak burn(pak bakar guru besar sk sg.korork penang) aku kene sekeh kat atas kepala gn jari jemari die yang penuh cincin suasa tuh…sakit?? Meh aku cuber latu kepala korang nk?? Aku tingat until now cmne maha dahsyat budak darjah 4 kene dera camtu…sakit kot…

Cmno pon skunk aku dah masuk U…hahaha…terbangga lak….tp when that time we seat on clas…for sure x penah terpikir pon nk jd cam skunk!!! Masuk u….umor dah 22?? Ohh dammm…aku bukan bijak sebijak tuh n seserieus tuh mase study dlu….

Dulu!!! Nak guna PC pon x reti kot…sekrang?? Pandai la sikit…tq utk ‘cikgu’ aku yg ajar aku format sendiri, pelingkop sndr dan bagai…kalu dulu g sekolah nek basikal( 1,2 tahun jer) skunk bjlan jer kadang2….kalu dulu naik bus (maniam bawak) dari simpang titi kat sg.burung samapi jln. Bharu sekolah aku…10 sen ja kot…student price…(tq to PYB=penang yellow bus) skunk boon siew dah ‘jalan’ xde lgik dah…dah gnti gan rapid peang…

Kalu dulu bawak moto abis jauh pon gua g SP, aritu…gua gmble dari Pahang blik penang nek moto (600km), nek sakit punggung aku kot…tapi pa ku dapat?? Priceless experience…but now aku pkir nih cmne nk blik semula ke Pahang…adesss….solo jer ker nnti….dilema2…

Kalu dulu mase kelas cikgu romna, mase kelas ejaan setiap 10min b4 start clas gua eja Nyamuk jadi YAMUK…mmg fail bab2 ada word ‘NYA’ nih so dpt jelah 9/10 kan…x dpt bintang….tp skunk gua siap leh bg jnis sepsis die lagik…jenis nyamuk tirup ker, aedes ker…then x eja dah NYAMUK but mosquito u all….

Kalu cals cikgu sabariah pulak, cikgu math…mesti ada clas congak lak akn 10min b4 clas..cnfrm berterabur math aku nk jawab soklan2 die, gua mmg x hafal sifir, sampai skrang..percaye lah!!! Buku program sifir di rumah tuh, yang kawan clas kene sain, parent n last skli cikgu kn…gua x penah bernafsu pon nak buat..hahahaha….math gua?? Ermm cukop2 makan jer ler…

Kalu dulu!!! Mase gua kat matrx, haqam lecturer nak blanja kan…skunk kalu gua g jengah…berebut2 nak belanja…(berebut ker???)…siap bagi duit raya lagik walopun skunk bru MEI ok….tq to hamba allah tuh..jasamu buat gua nngis kot…

Ayat pling gua ingat bulan nih:

Cik mah:wak nak bf cmni??

Budak sorang nih: hah?? Nauzubillah x nak…

Gua: hahahaha…..



12 comments:

asuramaru™ said...

gle lame x komen kat blog ang....
hehehehehehehehheheheheheheh.....
xde plan pape ke cuti2 bro???

::.uMiKaLsoMyUsoF.:: said...

haha..
MUSLIMAT NA'UZUBILLAH~

norMAzuan MUstafa said...

asura:
giler lmaer ko x update blog kan...
nk komen kejadah?? hahah

mie:
hahaha,...

gembala suara said...

tiru Hanis Zalikha ke?
lalalalala

asuramaru™ said...

wa kata wa la yg lama x komen kt blog lu...
bkn lu yg komen wa....
anyway wa dah kembali beraksi ah bro...
leh la kalau nk usha2 blog wa....
hehehehehehhehhehehe.....

Syuhada M said...

haha, cik mah tu mahfuz la kn? heheh

norMAzuan MUstafa said...

wan:
pe yg gua tiru??

nopa:
mlas aku g blog lu...jiwa gadis2 skunk...hahahaha

norMAzuan MUstafa said...

syu:
agak2???
hahahah

asuramaru™ said...

jiwa gades???
apekah??
biar btol lu nih....
agak2 bro wa jiwa gades....

norMAzuan MUstafa said...

nopa:
dah tuh???

amirul said...

owh...
nyanyi = yayi
kunyah = kuyah
maknyah = makyah

stail dow...
ahaks..

hans said...

bab merepek serah dkt ang