Thursday, June 4, 2009

pagi yg gelap.....

Salam…..

Jam skunk mnunjukkan pukul 0508 am….gua kat mamak stall…..kapla tgh srabut2 lg…biasak r pagi2 buta aku cari apa ntah……adoyai….’aku yg serabut’………mamak2 nie pon tgh dok menyapu restoran nie…..punyolah awai aku jdi customer dia…hahahaha……..

Bertambah2 serabut aku bila mamak nie die off line wireless kat cnie…mengong btoi…….so untuk cver malu aku…aku pon wat2 r mnaip kejadah nie….tp atas MW dulu….huhuu…..

best lak pagi2 buta nie aku merayau2 kat tmpt aku nie…agak bndar tp suasana pg cm kat kmpung siot….m.cik2 bru nak bukak warung, abg nasik lemak baru nak bungkus nsik lemak…bukan senang weh……kita, tmabah2 aku yg bangun bila matahari dah tinggi nie baru taw mcm mna susah depa nie wat kerja….kita da h clik2 bwak moto g tempat diowang then guna ayat nie ‘m.cik nsik lemak 2’…….

Tapi suma nie aku dah penah lalui dah dulu…bangun pagi2, bungkus nsik lemak, mlm sblom 2 lap daun pisang…mmg ltih weh….mak aku time tuh buat nsik lemak bkn 5 bngkus, 15 or 50 tp 500 weh….cayer x?? nak cyer, x nk dah….mmg smpai lembik aku bungkus weh….tp tulah knangan n laluan hdup aku…bkn senang nk jd sng….smpai sku nk pon hdup aku ttp x ‘senang2’…….serabut2….

Hari-hari aku kat umah d tmani oleh ‘miss B’, hampa suma kenal dia x???? miss hapa??? B-bangau??? Bkn!! B-bedah?? Bkn!!! B-betty??? Bkn!!!! B-bohshan…..haa…..mmg awek rapat gua nieh…aduimakkkk…..serabut!!!!!......ari2 dok tepi aku taw, nek rimas haku weh….tp pas nie gua ada job dah….cik aznol mntak aku draw keta die nie, nak tgk x??? huhuhu……..

‘nopal lu jgn jeles gua dah naik dah kura2 hijau nie…huhuhuhu ……'






12 comments:

Ir. aSuRaMaRu™ said...

aha....
lu dh naik ekk betel nih..
xpe2...
nnt gua kasi tunjuk sama lu 510 SSS mmbr gua....
siap drift lagi beb....
baru mantopss!!!!

p/s : sunny ang ape cer????

-aZa- said...

hehe...mamu..lama tol mami tak mai jengok...bnyk pembaharuan antaranya lagu naruto..kekeke.. mami layan one piece la...^_^

tak wat entry kahwin ka...kekek... (nak gak ada watak dalam entry mamu,...."hang kebun pon, hang kebun la~~"

p/s : pikir sendiri

miss.purple.r0ses said...

mesti best kan kalo g ngedet nek kura2 ijau ni..wewittt~hehehe

eiyka said...

ijau ke biru? cm biru ja kura2 tue...mamu ni rabun wrna kot..huhu..

sweetpearl24 said...

posto posto..
ade tag utk anda..
sile sain
ngheheee~~

wan said...

bkn kure2 la mamu...tu labi2...

wan said...

ala nopal...kau mcm la muat nek kete tu...kau duk dalam bonet die blh la...

Ir. aSuRaMaRu™ said...

hampes ko wan...
sanggup ko kutuk ak x leh naik kete beetle...
mini yg lagi halus 2 pn ak leh naik....
sahkan beetle yg agak besar sket dr mini tuh... :mrgreen:

wan said...

ahhh..nopal...kau jangan nak berangan la....kau tu kene bagi naik lori balak je....ade hati lak nak naik kete kure2 tu...org2 tue cakap ukur baju kat perdu nyok....hahahahah....jangan marah aaaa nopal..

mr ridhi said...

anda di tagged oleh aku
sila lwat blog aku

wan said...

salam...eiyka2...kau hijau ngan biru pun x leh kenal...aduuhhh...tu la...sibuk sangat...sampai kmpp pun dilupakan./..kalau tidak kau blh gak tgk kete tu....kete tu kaler blue green

wan said...

salam...mamu...wei...kau tau x..cik syahid nak tukar kete baru bhai...kau tau kete ape?...HONDA CITY tu...
kan ke same ngan kete idaman CIK LAILA>..uish....hangat nih,,,,blh buat gosip ni.....ade skandal la barangkali....x pun jodoh....hahahahahaaha....