Friday, October 31, 2008

keta mak aku


Salam.......sjer jer aku nk 2lis....nme pun blog aku...huhuhuh....nk story nie....kreta fmily aku lbih krang cmnie r, stndart a.k.a pekak....tp aku syg keta nie, 120km/h mntap g wlaupun bsttus pkak...timee bwk pun sdap...kusyen die x pyah ckp r mmg sdap....tp utk mensesuaikn keta lma nie dgn jiwa gula2 remaj aku nie byk yg nk kena buat....mklumla ala2 keta izham(impian ilyana) kata mmber aku si fizie(bdak prlis nie)...xpun kuda tua(pak lah lak kata), ada gak yg bantai glak kata aku bwk skyline biru(nie arsyad nie)....tp nk story ckit kuda tua aku nie wlaupun tua tp mnum air(mnyak r 2) mmg seb lah bg keeta lebar n 1.3 cmnie, tmbah2 lak tgh mnyak mahal nie.....ltak rm10 bleh stengah penang g aku pusing2...huhuhhu.....tp kdang2 sgan lak tgk awek bwak kncil kat trafic light nk brentap(time nk g market nie)......aduyaiiiiiii.....lri niat aku bwk keta mak aku nie.....sowy mak!!!!!.....hhuhu.......tp mmg sdap r wlaupun 1st impresion 2 agak mgcewakn tp bla da dok kat seat die rse cm seat bus transnasional lak......gebu......

antra bnda yg dah di buat kat keta nie
1.overhall engine
2.tukar bteeri
3.alternature
4.starter
5.oil filter


dnda nk wat lak later
1.repaint
2.tukar rim (14/15)
3.ktuk body(lori mna x taw bntai ari2, kira lnggar pndu r nie)
4.ltak duck tail...huhuhu...
5.ezos ksi bsar ckit(skunk cm bwak keta cntrol ja x dgr engine)
6.dashboard (bnda pling wjib nie, jrum meter da mleding)
7.wyering( klu x mnual la bg signel)
8.sound system


tp aku nie s2dy g x dka duit r, nie yg wat aku nk paw kak aku ie......huhhuh......lter i hope this car from 0 to hero r......k chow......

6 comments:

mohamad norMAzuan MUstafa said...

test2

natashakarim said...

bersyukur jek dgn ape yg ade

natashakarim said...

uhuhuuhhu
name pn g main air kan...
xkn nak biar jek suar tu..
but then ak tau xpatut sebenarnye suar tu jd mcm tu....

Ir. aSuRaMaRu™ said...

peh...
mamu ade blog siot...
kenapa aku tak tahu sebelum nih????
tak leh jadi nih...
anyway meh la dtg lawat blog aku sekali ye.... xp

iela_ump87 said...

ehmmm...dex mamu ...
syukur arrr...kerana kete 2 mamu dpt mask u...
byk tau jasa dia ngn mamu....
nanti bwk kak plk jln2 penang nek kete 2,,,,
amek kak kat kulim yek!!!

mohamad norMAzuan MUstafa said...

syukur r nie....2 yg nk jga leklk 2.....huhuhu....kat kulim ek????
bleh2...